• Rezultatele acestui nou studiu sugerează legătura dintre cofeină și riscul de diabet de tip 2.
  • Studiile anterioare au sugerat că un consum moderat de cafea (trei până la cinci cești pe zi) este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2.
  • Cercetătorii au analizat rezultatele cardiovasculare pe care le-au avut în vedere, inclusiv boala coronariană, accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă și ritmul cardiac neregulat (fibrilația atrială).

Cafeaua, bogată în antioxidanți și alți compuși naturali, este bine cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Un nou studiu a arătat că cofeina prezentă în băuturi precum cafeaua, ceaiul verde și ceaiul negru poate reduce, de asemenea, reducerea riscului de diabet de tip 2. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se datorează, probabil, efectului consumul de cafea asupra grăsimii și greutății corporale. Rezultatele acestui nou studiu sugerează legătura dintre cofeină și riscul de diabet de tip 2.

Studiile anterioare au sugerat că un consum moderat de cafea (trei până la cinci cești pe zi) este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2 și de boli cardiovasculare. În timpul realizării acestui studiu, oamenii de știință au folosit o metodă genetică numită randomizare mendeliană pentru a analiza impactul nivelurilor de cofeină din sânge asupra grăsimii corporale și asupra riscului de diabet de tip 2 și a rezultatelor bolilor cardiovasculare.

Cercetătorii au analizat rezultatele cardiovasculare pe care le-au avut în vedere, inclusiv boala coronariană, accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă și ritmul cardiac neregulat (fibrilația atrială).

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Cercetătorii au examinat date genetice și alte date de la aproape 10.000 de persoane cu ascendență predominant europeană care au participat la șase studii pe termen lung. Ei au descoperit că persoanele care erau predispuse genetic să aibă niveluri mai ridicate de cofeină în sânge aveau mai multe șanse să aibă un indice de masă corporală (IMC) și o grăsime corporală mai scăzute.

În plus, acestea aveau un risc mai mic de diabet de tip 2. Cercetătorii au estimat că aproximativ jumătate din riscul redus de diabet s-a datorat IMC-ului mai mic.

Cu toate acestea, nu a fost observată nicio legătură între nivelurile de cofeină din sânge prezise genetic și riscul de rezultate ale bolilor cardiovasculare. Dar încă nu este clar dacă „prescrierea” cofeinei ar ajuta la prevenirea apariției diabetului la oameni. Cercetătorii au subliniat că oamenii ar trebui să se concentreze pe activitatea fizică regulată și pe o alimentație sănătoasă, ambele cunoscute pentru a reduce riscul de diabet de tip 2.

Partenerii noștri