- În noua sa carte, Let Us Dream: The Path to a Better Future, Papa Francisc aduce critici dure celor care se opun măsurilor destinate limitării răspândirii virusului.
- Papa spune că liderii care insistă asupra deschiderii economiilor lor, în ciuda creșterii numărului de infectări, și-au „ipotecat poporul”.
- El este de părere că liderii nu ar trebui să aleagă între sănătatea cetățeanului și supraviețuirea economiei.
În noua sa carte, Let Us Dream: The Path to a Better Future, care va fi lansată la 1 decembrie, Papa Francisc îi critică dur pe cei care se opun măsurilor menite să reducă răspândirea COVID-19: „Unele grupuri au protestat, refuzând să păstreze distanța, mărșăluind împotriva restricțiilor de călătorie – ca și cum măsurile pe care guvernele trebuie să le impună pentru binele poporului lor constituie un fel de atac politic la adresa autonomiei sau libertății personale”, relatează Market Watch.
Advertisment
„Nu veți vedea niciodată astfel de oameni protestând pentru moartea lui George Floyd, sau luând parte la o demonstrație pentru că există cartiere unde copiii nu au apă sau sunt lipsiți de educație sau pentru că există familii întregi care au rămas fără venituri”, adaugă autorul. „În astfel de chestiuni, ei nu ar protesta niciodată; ei nu sunt capabili să se miște în afara micii lor lumi de interese”.
După o lună de restricții naționale, care au impus închiderea cinematografelor, a piscinelor și a sălilor de sport, iar a restaurantelor și a barurilor la ora 18, în Italia au existat demonstrații în orașele Torino, Genova și Milano și în orașe mai mici, precum Florența, Palermo și Napoli.
Recomandări
Italia a introdus în această lună obligativitatea purtării măștii în toată țara și a extins starea națională de urgență până în ianuarie. Cei care nu poartă mască riscă o amendă de 1.000 de euro.
Obligativitatea purtării măștii a fost impusă și la Vatican, deși înainte de adoptarea celor mai recente măsuri, Papa Francisc a fost criticat pentru că a apărut fără mască la o audiență generală ținută în interior și pentru că a dat mâna cu credincioșii.
Italia a confirmat până acum 1.455.022 de cazuri de COVID-19, fiind pe locul al șaselea în lume în ceea ce privește numărul de decese legate de coronavirus (50.324). Produsul intern brut al Italiei a scăzut cu 12,8% în trimestrul al doilea față de trimestrul anterior, a informat agenția națională de statistică în luna august.
În cartea sa, Papa mai spune că liderii care insistă asupra deschiderii economiilor lor, în ciuda creșterii numărului de infectări, și-au „ipotecat poporul”. El este de părere că liderii nu ar trebui să aleagă între sănătatea cetățeanului și economie. Suveranul pontif își întreabă cititorii: „Ce contează mai mult – să ai grijă de oameni sau să menții sistemul financiar în funcțiune?”
Partenerii noștri