• Adina, medic nutriţionist, recomandă să nu urmezi nicio dietă dacă vrei să slăbeşti.
  • O femeie cu greutate normală consumă maxim 2000 de kilocalorii pe zi, iar un bărbat 2500.
  • Pentru a pierde kilograme, trebuie să mănânci cu 500 de kilocalorii mai puţin decât în mod normal şi le poţi calcula.

Dacă ai pus câteva kilograme în plus în aceste 3 luni, află că nu e un capăt de lume. Specialiştii nu te îndeamnă să urmezi nicio dietă, ci doar să micşorezi porţiile.

Dacă vrei să pierzi kilograme, trebuie să fii pe deficit caloric, iar pentru asta ar fi bine să înveţi ce aport nutriţional au alimentele şi chiar să-ți calculezi caloriile.

Medicii spun că ne putem cântări mancarea cu ajutorul unui pahar, care are 250 de mililitri. Un alt exemplu: porţia de carne din farfurie nu trebuie să fie mai mare decât palma ta, după ce e gătită.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Trebuie să reducem aportul caloric, însă nu mai mult cu 500 de kilocalorii, faţă de cât avem în prezent, nu trebuie redus brusc. În mod normal, o femeie cu o greutate normală, nu ar trebui să mănânce mai mult de 2000 de kilocalorii, în medie.

Iar la bărbaţi pot ajunge până la 2500 – maxim 3000 de kilocalorii pe zi”, spune Adina Rus, medic nutriționist.

De multe ori, când ne e foame şi ne grăbim, alegem varianta simplă şi cumpărăm o pungă de chipsuri sau un corn cu ciocolată. Ei bine, aceste două produse au 700 de kilocalorii, necesarul pentru jumătate de zi.

Această omletă, cu brânză telemea şi roşii nu are mai mult de 350 kal, iar dacă vrei să vezi aportul nutriţional al produselor, le poţi căuta pe internet şi cu un simplu calcul matematic ţii kaloriile sub control.

Partenerii noștri