Promovează TikTok-ul misoginismul? Ce tactici aplică compania pentru a remedia situația

Un nou studiu arată că algoritmii TikTok amplifică conținutul misogin, prezentându-l ca o formă de divertisment. Consecința? Cercetările arată că aceste postări au impact major asupra comportamentului tinerilor, inclusiv în mediul școlar.

Despre ce studiu vorbim mai exact?

E un studiul realizat la University College London și Universitatea din Kent intitulat Safer Scrolling, care arătată o creștere destul de mare a acestui tip de conținut. S-a multiplicat de 4 ori în 5 zile de monitorizare. Concret, numărul clipurilor cu conținut misogin a crescut de la 13% la 56%, în rândul materialelor recomandate. Scopul cercetării e de a identifica anumite tipare de adolescenți care ar putea fi vulnerabili la radicalizare. Practic țintește vulnerabilitatea tinerilor. În primul rând singurătatea, sentimentul de pierdere a controlului sau băiețiii care suferă de anxietate prezintă un risc sporit de a fi afectați de acest conținut.

Care este reacția TikTok?

În mod clar TikTok a respins aceste concluzii. Unul din purtătorii de cuvânt ai TikTok spune că nu reflectă realitatea experienței utilizatorilor. „Misoginismul a fost interzis de mult timp pe TikTok și detectăm proactiv 93% din conținutul pe care îl eliminăm, pentru că încalcă regulile noastre privind ura”. Totuși cercetarea, susține că materialele toxice sunt prezentate sub forma unui așa-zis divertisment. În timp ce studiul se concentrează pe algoritmul TikTok, cercetătorii avertizează că aceleași constatări ar putea apărea și în cazul altor rețele sociale. Prin urmare, se face apel la o abordare mai echilibrată, pledând pentru o „dietă digitală sănătoasă” în locul unei interziceri totale a acestor platforme.

Citește și

Exit mobile version