- Televiziunea este sursa cea mai la îndemână pentru a fi la curent cu ultimele informații.
- Pe locul al 2 lea avem presa și platformele de știri online cu 42%.
- Locul al 3-lea este împărțit între radio și platformele de socializare.
Televizorul rămâne principala sursă de informare preferată a europenilor. Potrivit datelor ultimului Eurobarometru, nici platformele de socializare nu rămân în spate și înregistrează un câștig semnificativ în această privință.
Euro-barometrul comandat de Parlamentul European arată că televiziunea este sursa cea mai la îndemână pentru a fi la curent cu ultimele informații și astfel se situează pe locul 1 cu peste 71% de respondeți. Pe locul al 2 lea avem presa și platformele de știri online cu 42%. Locul al 3-lea este împărțit între radio și platformele de socializare, ambele având un porcentaj de 37%. Pe locul 4 se situează presa scrisă cu 21%.
Comparativ cu anul trecut, se observă o creștere generală și a utilizării rețelelor de socializare. Când vine vorba de încredere, 48% din cetățenii Uniunii Europene spun că aleg posturile publice de radio și televiziune, inclusiv online. Presa scrisă și variantele de pe net ale acesteia ocupa locul 2 cu 38 de procente, iar locul 3 este ocupat de posturile de radio și de televiziune private cu 29 de puncte procentuale.
Românii vor să se informeze de la televizor
80% dinte români au declarat că preferă să se informeze direct de la televizor. Platformele de social media sunt pe locul 2 folosite de 48% dintre respondenții din România. La diferență de un procent se află platformele de știri online. Radio este pe locul 4 cu 33% dintre răspunsuri și presa scrisă pe ultimul loc cu 19%. Subiecte de interes pentru români sunt legate de afacerile europene și internaționale, știri locale, financiare și economie și de politica națională.
Citește și
- Inteligența artificială ar putea crește productivitatea companiilor. Cum ar schimba tehnologia munca
- Generația Z nu mai vrea aplicații de dating. Psihoterapeut: „Atunci când renunțăm la mediul online, primim mult mai multe informații. Avem tonul vocii, expresiile faciale”
- Când oamenii pleacă, natura își revine. Cum arată locurile care au renăscut de când sunt abandonate