- Donald Trump nu a murit și nici nu s-a întors pe Twitter.
- Fostul președinte american a devenit un top trending, în timp ce utilizatorii s-au apucat să testeze poziția noului proprietar al platformei de socializare cu privire la dezinformare.
- Tweeturile privind moartea lui Donald Trump au fost mult exagerate.
Este posibil să vă fi trezit în această dimineață cu #TrumpIsDead în trend pe Twitter și să fi trecut pe aplicația de știri aleasă pentru a afla mai multe. Bineînțeles, acolo nu ar fi existat o astfel de știre. Fostul președinte al SUA este viu și sănătos – pentru a folosi una dintre frazele sale preferate, acest hashtag a fost un caz de știri false.
Dar, într-o încercare coordonată de a testa poziția lui Elon Musk cu privire la dezinformarea de pe platformă după preluarea sa, subiectele de trending din SUA și nu numai au fost timp de câteva ore în top cu știri despre aparenta dispariție a lui Trump.
Ca întotdeauna, atunci când ceva este în tendințe pe Twitter, mai ales dacă se dovedește a fi fals sau înșelător, o mare parte din discuții au fost conduse de oameni care se întrebau ce naiba se întâmpla. Dar a început ca un efort de a i-o trage, în esență, noului proprietar Musk, care a făcut din moderarea conținutului – și din dorința sa aparentă de a o slăbi – o parte esențială a conversației în jurul preluării sale.
„#TrumpIsDead este cea mai bună ripostă la faptul că Musk spune că dezinformarea este liberă exprimare”, a spus unul dintre ei.
Un altul care a postat hashtag-ul a adăugat: „Adică, s-ar putea să fie în viață, dar din moment ce se pare că mergem într-o nouă direcție în ceea ce privește verificarea faptelor în noua lume a lui Chief Twit, cred că nu vom ști niciodată”.
„Nu a existat niciodată un hashtag care să aibă un trending mai mare”, a spus cineva, reluând stilul de autoelogiere al lui Trump. La apogeu, zeci de mii de tweet-uri au dus hashtagul în fruntea topurilor de trending.
Conturile verificate au participat la glumă, unul al comediantului Tim Heidecker adunând aproape 10.000 de retweet-uri, în timp ce alții au făcut mișto de capturi de ecran ale unor site-uri de știri, inclusiv CNN. În SUA, #TrumpIsDead a depășit chiar și acțiunile din timpul serii din World Series de baseball.