• Un serial în care personaj principal este un bărbat cu un penis uriaș a fost lansat în Danemarca
  • Serialul de animație este pentru copiii între 4 și 8 ani, fapt ce a stârnit controverse
  • Postul de televiziune se apără și spune că la fel de ușor putea să facă un serial despre „o femeie care nu-și poate controla vaginul“

Postul de televiziune DR, echivalentul danez al BBC, a lansat un nou serial de animație destinat copiilor între patru și opt ani, în care personaj principal este John Dillermand, bărbatul cu cel mai lung penis din lume, care reușește să depășească provocările la care este supus cu ajutorul organului său genital, scrie The Guardian.

În serialul de animație, cu ajutorul penisului său uriaș, John Dillermand poate să facă picturi murale, să ridice un steag, să efectueze operațiuni de salvare și să fure înghețată de la copii.

Probabil nu vei fi surprins să afli că seria a provocat intense dezbateri despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să conțină programele pentru copii.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Așa că, premiera de sâmbătă a stârnit controverse, mai mulți critici ai seriei condamnând ideea de bărbat care nu își poate controla organul sexual. „Acesta este mesajul pe care vrem să-l trimitem copiilor în mijlocul unui val gigant al mișcării #MeToo?“, a reacționat autoarea daneză Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Cristian Groes, profesor asociat și cercetător la Universitatea Roskilde, crede că faptul că serialul „celebrează“ organul genital masculin nu face decât să îndepărteze ideea de egalitate de gen: „Perpetuează ideea unei societăți patriarhale. Este menit să fie amuzant – așa că este perceput ca inofensiv. Dar nu este. Și asta îi învățăm pe copiii noștri“.

Totuși, află că există și susținători ai seriei. Psihologul Erla Heinesen Højsted, care lucrează cu familii și copii, consideră că cei care se opun serialului exagerează: „John Dillermand le vorbește copiilor și le împărtășește modul de gândire, iar copiilor li se pare amuzant organul genital“.

„Serialul prezintă un bărbat care este impulsiv și nu reușește să se controleze mereu, care face greșeli – așa cum fac și copiii -, dar, cel mai important, mereu îndreaptă situația. Când o femeie din serial îi spune că ar trebui să-și țină penisul în pantaloni, de exemplu, el ascultă. Ceea ce este frumos. Dă dovadă de responsabilitate“, mai spune ea.

Reacția postului de televiziune

Televiziunea publică a răspuns valului de critici, afirmând că la fel de ușor putea să facă un serial despre „o femeie care nu-și poate controla vaginul“ și că cel mai important lucru este ca micuții să îl placă pe John Dillermand.

Partenerii noștri