• Victor Ponta: Ciolacu îmi zicea în vară să facem alianță, apoi l-a scos cineva din priză și nu a mai vrut, a zis că PSD trebuie să iasă pe locul 2”.
  • Victor Ponta: „Aș deschide școlile, aș face programul național de testare, decontat, aș sprijini IMM-urile, aș acorda venitul minim de criză, pentru că orice om trebuie să aibă 2. 000 de lei lunar, altfel moare de foame sau ne dă în cap”.
  • Adrian Marinescu: „În decembrie, va fi o carantină punctuală, se vor uni zonele carantinate”.

Marius Tucă Show face politica pandemiei, dar nu uită nici de pandemia politicii. Joi cu Victor Ponta, președintele Pro România și medicul infecționist Adrian Marinescu de la Matei Balș. Iar între ei o campioană chiar de ziua ei – AMBition, Ana Maria Brânză.

Victor Ponta, aflat în campanie electorală, a vorbit despre planuri viitoare, despre lecții învățate în trecut, despre funcții și demisii în politică.

În prezent, Pro Romania și ALDE au făcut o fuziune, ”nu e alianță și e din interes”, spune Ponta. ”Am făcut asta pentru că eram mici. Am avut o experiență comună anul trecut cu Mircea Diaconu, când am obținut 9.5%.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În timpul carantinei, Ponta spune că a fost singurul care a vorbit, care n-a fost de acord cu măsurile, pentru că ”erau absurde și alea bune deveneau absurde la aplicare.”

Ponta susține în continuare că suntem prea săraci ca să stăm în lockdown, pentru jumătate din populația României n-are bani puși în bancă.

Președintele Pro România împarte gândirea aceasta de criză pandemică în trei școli: ”a noastră care zice să ne spălăm pe mâini, să punem pexiglas, a lor care zice să fie lockdown și în 2-3 săptămâni scade numărul de infectați zilnic și a lui Iohannis-PNL care zice că cel mai bun e un lockdown de mijloc care nu funcționează, omori și economia și nici nu oprești pandemia.

Marius Tucăși Victor Ponta sunt de părere că guvernanții au greșit că n-au impus lockdownul de la 1 noiembrie la 1 decembrie, ca să avem sărbători, paradă de defilare, alegeri. ”Nu au făcut asta pentru că s-au gândit că dacă îi închid pe oameni se enervează și nu mai votează cu ei, dacă testăm mult vor fi multe cazuri și se vor speria oamenii.

Tucă l-a tachinat pe fostul premier, încercând să îl facă să spună de când colaborează cu Securitatea. ”M-au racolat în 1980, la 8 ani că păream inteligent. Băsescu a zis asta că murea de ciudă.”

Momentul destrămării USL a fost amintit în discuție, Ponta spunând că vina e împărțită pe jumătate între el și Crin Antonescu.

L-au schimbat pe Crin cu Iohannis, le-am spus ca eu nu candidez contra lui Crin. Și l-au schimbat. Mi la propus pe Klaus Iohannis în Guvern. Crin a rupt USL pentru Iohannis. Până la final de 2013 a fost o prietenie adevarată cu Crin. El a avut o camarilă și eu alta care s-au luptat între ele și au reușit să ne facă să nu mai avem încredere. A fost influența celor din jur mai mare. E o lecție importantă pe care am învățat-o atunci.

Din 2013 am revenit în anul nostrum pandemic, plin de alegeri. ”Ciolacu îmi zicea în vară să facem alianță, apoi l-a scos cineva din priză și nu a mai vrut. Am zis că îi sun eu pe cei din PSD, dar el mi-a a spus că PSD trebuie să iasa pe locul 2. Marți și-a dat seama Ciolacu că Iohannis l-a mințit, că nu va primi nimic în decembrie, că îi va lua pe USR.

Tucă și Ponta au făcut pronosticuri cu procentele pe care le vor obține partidele la alegerile din 6 decembrie. Ponta spune PSD va lua 27%, USR 20%, PNL 30%, UDMR 6%, Pro România 8%, PMP 4%. Marius Tucă mizează pe PSD 31%-33%, PNL 30%-31%, USR 18%-20%, UDMR 6%, Pro România 6%, PMP 3,8%.

Din programul său, Victor Ponta spune că ar deschide școlile, ar face programul național de testare, decontat de stat, ar sprijini IMM-urile, ar acorda venitul minim de criză, pentru că orice om trebuie să aibă 2000 de lei. ”Dacă nu-i are, moare de foame sau ne dă în cap, ambele variante sunt rele.”

Obiectivele Pro România în Parliament sunt legate de reforma administrative și reforma fiscală. ”Trebuie să schimbăm paradigma.”

Din campanie, am sărit la campioana AMBition – Ana Maria Brânză, campioană olimpică, mondială, europeană la scrimă. Pentru a-i spune la Mulți Ani în zi de sărbătoare, ziua ei. Ana nu a stat nici azi, s-a antrenat de dimineață și spune că nu vrea să mai audă de pauză niciodată. ”Măcar Jocurile Olimpice de anul viitor să se deschidă, să știu de ce muncesc.

În martie, când s-a oprit planeta în loc, a fost foarte greu pentru toți sportivii, inclusive pentru Ana Maria Brânză. ”Pentru mine trebuia să fie cel mai frumos an, n-am înțeles ce se va întâmpla. M-am antrenat de acasă, când am aflat că Jocurile Olimpice nu se vor mai ține, m-am operat la genunchi, am stat 3 săptămâni în pat, am învățat să merg din nou. A fost o provocare imensă, încă muncesc să revin la forma sportivă, a fost o perioadă productivă, am rezolvat problema pentru care nu găseam timp niciodată.”

Am încheiat Marius Tucă Show cu opinia medicului, a optimistului doctor Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș.

Legat de video-urile care au devenit virale pe internet cu pacienții cu tub de oxigen care stau pe holurile de la Matei Balș, Marinescu a precizat că nu e vorba de holuri, ci de Camera de Gardă. ”E important să primească tratament din prima secundă, mai ales oxigen, imporovizăm aceste paturi în camera de gardă. Nu înseamnă că ne dorim situația asta, e nevoie ca toate spitalele să meargă cu un dublu circuit.”

Medicul Adrian Marinescu este de părere că vaccinarea populației se va face în vara anului viitor, iar din toamnă va fi mai bine ca acum.

Legat de numărul medicilor de la Institutul Matei Balș, Adrian Marinescu subliniază că auacelași personal medical cu mici diferențe ca la începutul pandemiei. Și numărul de paturi e cam același.

Adrian Marinescu a amintit din nou de importanța puloximetrului în fiecare casă, acesta nu trebuie să lipsesscă. ”E o mare discrepanță între ceea ce simte un pacient și parametrii saturației de oxygen. Dacă un pacient are o lipsă de aer de câteva zile e suficient să se agraveze. După câteva zile cu o saturație mică în sânge poate fi ireversibil. Prima evaluare a medicului de familie prin telefon trebuie să înceapă cu pulsoximetru. CT-ul trebuie făcut ca un screening pentru toți pacienții.”

Ce crede doctorul Adrian Marinescu despre scenariul României în luna decembrie?

Va fi o carantină punctuală. Dacă în orașul X nu se rezolv cu măsurile de până acum, nu există altă variantă decât un lockdown cu nuanțe. Aceste zone în carantină se vor uni.

Partenerii noștri