26 noiembrie, Ziua Internațională a tortului. Prețul celui mai scump tort din lume

Cel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nu lipsește niciodată de la evenimentele importante, fie că este o nuntă spectaculoasă, o zi de naștere sau o super petrecere.

Tortul Debbie Wingham

O să încep cu cel mai scump tort din lume, un tort de zi de naștere și logodnă care a costat 74 milioane de dolari și a fost creat de designerul Debbie Wingham. Vedem invotații la o pasarelă cu articolele de îmbrăcăminte din propria linie a designerului. Avem detalii, genți,modele care poartă smartphone-uri. Fiecare figură prezentată în tort este comestibilă și realizată manual. Doar 1.100 de ore pentru a fi realizat 15 diamante albe de cinci carate, 76 de diamante negre de două carate și 62 de diamante albe de două carate.Si alte 500 diamnate , cu 45 de zile pentru executie.

LeNouvelle Cake

Iar apoi te duc în Indonezia la LeNovelle Cake care din 1993 face cele mai spectaculoase torturi. De la castele de basm până la catedrale și pagode cu sticlă până la 7 metri înălțime și completate cu turnulețe, stâlpi și balcoane detaliate. 24 de oameni lucrează 12 ore pe zi timp de peste o lună pentru a finaliza doar una dintre capodoperele lor acoperite cu zahăr.

Cel mai mare tort făcut vreodată de brutărie a durat 9.000 de ore și a necesitat cinci camioane pentru a-l muta. Torturile incep de la 10.000 și ajung pana la 500 mii dolari.

Pornind de la rochia Zuhair Murad, complet împodobită, până la tortul de nuntă iluminat mai mare decât natura și decorul excepțional al minunilor de iarnă, această nuntă are totul! Iată o privire în interiorul unei nunți de basm care a avut loc în Beirut, Liban.

Urmărește această intrare de mireasă de poveste de la nunta lui Mounif și Lara Khaddam de la Opera Garnier de Paris. Mireasa a purtat o rochie uimitoare Zuhair Murad.

„Ciocolata e pe primul plan. Dar clienții au devenit din ce în ce mai pretențioși. Cer produse de calitate și cu mai puțin zahăr. În general se merge pe calitate și bineînțeles și pe vizual”, a declarat Alina Ciuclaru, pastry chef, pentru Aleph News.

Citește și

Exit mobile version