- Copiii văd în online o realitate neadevărată, prezentată de influenceri
- Peste 1.500 de copii (30%) din 5.000 preferă să navigheze pe Internet decât să stea cu familia
- Mulți influenceri sunt, însă, conștienți că publicul lor este format majoritar din copii
Ești, de multe ori, între viața virtuală a copilului tău și între cea reală. Mulți copii ajung să fie triști, chiar depresivi, pentru că își compară realizările cu cele ale influencerilor pe care îi urmaresc, pe rețelele de socializare.
Advertisment
Keren Rosner, psiholog: Lumea virtuală este mai accesibilă pentru copii.
„În această lume virtuală, vloggerii arată o lume perfectă și atunci când copilul se compară cu această lume perfectă, el devine frustrat pentru că, prin comparație, își dă seama că poate nu are acele abilitați, acele obiecte expuse de vlogger”, este de părere specialistul.
Recomandări
Ariana este elevă și încearcă să își găsească un echilibru între real și virtual.
„Acum, tocmai din cauza faptului că informația este mult mai ușor accesibilă, prin intermediul tehnologiei, și viețile acestor influenceri sunt la un click distanță. Devine cumva o conexiune ușor mai personală decât era înainte. Dacă înainte aveai acces doar la muzica unui artist, acum poți să vezi ce mănâncă la micul dejun”, povestește Ariana.
Studiu: tinerii preferă Internetul în detrimentul familiei
Un studiu făcut de organizația Salvați Copiii arată că 30% dintre tineri preferă să navigheze pe internet decat să petreacă timp cu familia. Și părinții sunt conștienți de influența internetului asupra copiilor.
„Soluția ideală este să discutăm cu copiii noștri, să le explicăm că e ok să folosească aceste device-uri, dar cu masură și să le arătăm care sunt optiunile de program, de ce e bine să facă și altceva”, explică mămica Ana Măiță.
Mulți influenceri sunt, însă, conștienți că publicul lor este format majoritar din copii. Acesta este și cazul Lorenei, care cunoaște influența internetului.
„Mă simt norocoasă căci ceea ce iubesc eu cel mai mult să fac este și sursa mea principală de venit. Însă, în același timp, este și rezultatul muncii mele pe care o făceam de mic copil fără a cere ceva în schimb”, recunoaște Lorena.
Partenerii noștri