• Franța a devenit cea mai recentă țară care a restricționat accesul oficialilor la TikTok.
  • Interdicția va afecta aproximativ 2,5 milioane de funcționari publici.
  • În 2019, Franța a aprobat o taxă pe serviciile digitale, în ciuda amenințărilor de represalii din partea SUA.

Guvernele și instituțiile din întreaga lume au interzis TikTok de pe telefoanele și dispozitivele oficialilor, în ultimele luni. Țările de Jos, Norvegia și Franța s-au alăturat listei de țări care interzic aplicația de partajare video, deținută de compania chineză ByteDance, de pe dispozitivele emise de guvern, scrie BBC.

În ciuda faptului că TikTok insistă asupra faptului că este administrată în mod independent și că nu partajează datele utilizatorilor cu guvernul chinez, Franța a devenit cea mai recentă țară care a restricționat accesul oficialilor la această aplicație.

În același timp, Franța a devenit prima țară care face același lucru pentru toate aplicațiile recreative – inclusiv:

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII
  • Netflix
  • Instagram
  • Candy Crush
  • Twitter

Interdicția, monitorizată de agenția de securitate cibernetică a Franței, va afecta aproximativ 2,5 milioane de funcționari publici. Aplicațiile recreaționale nu oferă niveluri suficiente de securitate cibernetică și de protecție a datelor pentru a fi implementate pe instrumentele digitale ale administrației”, a declarat ministrul funcției publice, Stanislas Guerini. Prin urmare, aceste aplicații pot constitui un risc pentru protecția datelor acestor administrații și a funcționarilor publici.”

Așadar, se pare că Franța, spre deosebire de restul Occidentului, privește companiile tehnologice chineze și americane într-un mod similar, deși nu este primul caz de tensiune tehnologică între SUA și Franța. În 2019, Franța a aprobat o taxă pe serviciile digitale, în ciuda amenințărilor de represalii din partea SUA, care au susținut că aceasta viza în mod nedrept giganții americani din domeniul tehnologiei, precum Google și Facebook.

Din 2018, Franța s-a opus în mod vocal Legii privind cloud-ul american, care oferă autorităților americane de aplicare a legii puterea de a solicita date stocate de majoritatea marilor furnizori de cloud, chiar dacă acestea se află în afara SUA.

Citește și:

Partenerii noștri