• După 7 minute de urmărit conținut legat de aspectul fizic, tinerele simt rușine față de propriul corp.
  • Urmările sunt tulburările de alimentație și anxietatea, arată un studiu din Australia.
  • Cercetarea a fost aplicată pe fete cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani.

După doar 7 minute în care fetele cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani vizionează clipuri legate de frumusețe și de aspectul fizic, se simt rușinate față de propriul corp. Asta arată un studiu realizat de cercetătorii din Australia.

Printre urmări se numără tulburările de alimentație și anxietatea. Jessica Petri, studentă la Universitatea Babeș-Bolyai, s-a confruntat cu această situație.

,,Tot timpul m-am comparat cu ceea ce am văzut în online și mi s-a părut că e ceva greșit cu mine sau că ar trebui să mă schimb eu ca să ajung la un anumit standard de frumusețe.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

De aceea, am făcut ca un fel de misiune din viața mea să ajut alte persoane să se simtă mai bine în propriul corp și să se accepte, pentru că la finalul zilei e vorba de body accept și să te accepți pe tine așa cum ești, pentru că e mai mult decât corpul tău, ești mult mai mult decât modul în care arată corpul.” , a spune Jessica.

Naina, studentă la Facultatea de Psihologie, nu a avut probleme cu anxietatea cauzată de mediul virtual. Asta pentru că se axează pe alte activități și nu obișnuiește să petreacă mult timp pe rețelele sociale.

,,Postez foarte rar poze și pozele pe care le postez de obicei nu sunt editate cu nicio aplicație de editare sau cu filtre care să-mi modifice fața. Filtrele îmi schimbă înfățișarea și nu aș vrea să par cineva care nu sunt de fapt.” , a vorbit studenta la Aleph News.

Șapte minute de rușine

Conținutul online legat de aspectul fizic pune presiune și influențează modul în care tinerele se percep. Astfel, stima de sine scade. De ce se întâmplă asta în doar 7 minute, îți spune Keren Rosner, psiholog.

,,Este un timp suficient ca mintea să preia imaginea, s-o prelucreze și să aibă gânduri despre ceea ce observă. Consideră că persoanele care postează sunt modele și aceste standarde uneori nerealiste sunt obiective individuale.” , a spus Keren Rosner.

Laura Mușuroaea este creator de conținut și spune că perfecțiunea din social media poate duce chiar și depresie. Iar de asta, ea încearcă să fie naturală în online.

,,Nu arată nimeni perfect, dar cu toate astea suntem afectate de chestia asta pentru că pe moment creierul când vede imaginile nu realizează, consumăm foarte mult social media și nu realizăm, stai puțin, e poza editată. Și atunci scrolluind, noi vedem femei perfecte în situații perfecte.” a spus Laura.

Partenerii noștri