• În prezent, elevii au dreptul, prin lege, la cel puţin o oră de educaţie sexuală pe semestru
  • Introducerea educaţiei sexuale în şcoli este contestată de mulţi, printre care şi de BOR
  • Unii elevi contrazic Biserica, spunând că nu educaţia sexuală distruge inocenţa copiilor, în schimb o sarcină nedorită – da

După cum știi, chiar şi în societatea românească de azi, educaţia sexuală naşte discuţii. Dacă unii sunt de părere că lipsa informaţiei în acest sens are urmări grave, alţii nu sunt de acord, printre cei ce contestă astfel de cursuri, fiind şi Biserica Ortodoxă Română.

În schimb, elevii de liceu au alte opinii. Uite părerea unei eleve din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional Ana Aslan Brăila: „Mi se pare chiar o necesitate, având în vedere situaţia din ţara noastră, că mulţi copii nu au o relaţie atât de deschisă cu familiile lor, mulţi dintre noi nu avem curajul de a întreba, iar ca în orice alt domeniu, lipsa de informaţie, aduce un risc de pericol“. Ea nu e de acord cu poziţia BOR, cum că orele de educaţie sexuală reprezintă „un atentat asupra inocenţei copiilor“.

Ba chiar, elevii îți aduc şi contraargumente: „Educaţia pentru sănătatea sexuală nu distruge inocenţa tinerilor, în schimb, o sarcină de la o vârstă destul de fragedă sau o boală cu transmitere sexuală, o poate face“.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Elevii spun că subiectul este evitat în familie și au nevoie ca informaţiile să vină de la specialişti, nu doar superficial, la orele de dirigenţie: „Educația sexuală ar trebui să fie în controlul celor care ştiu ce comunică, specialişti, mai exact, nu la ora de dirigenţie, să ne explice doamna dirigintă ce înseamnă, pentru că nici nu o vom lua în serios, nici nu am putea afla prea multe. Pot evita sarcini nedorite, lucruri care ţin de abuzuri sexuale şi mai târziu, diferite forme de bullying“.

Sursă foto: Profimedia

Partenerii noștri