• Cercetătorii au descoperit că peste 60% dintre tinerii între 16 și 25 de ani sunt speriați de viitorul generației lor.
  • Experții spun că pandemia a dus la o nouă eră de incertitudine și lipsă de încredere în sine.
  • Raportul a constatat că tinerii care s-au confruntat cu întreruperi în începerea activității sau care au fost nevoiți să lucreze online au fost confuzi cu privire la ceea ce se așteaptă de la lumea muncii.

Mai mult de o treime dintre tineri simt că viața lor scapă de sub control, potrivit rezultatelor publicate de The Guardian înaintea unei campanii naționale care evidențiază impactul Covid asupra tinerei generații.

Cercetarea Prince’s Trust Class of COVID a constatat, de asemenea, că peste 60% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani s-au declarat speriați de viitorul generației lor, după ce au trăit o pandemie pentru a se confrunta cu o criză a costului vieții.

Tinerii de astăzi se confruntă cu provocări unice care amenință viitorul și aspirațiile unei întregi generații dacă nu acționăm, a declarat Jonathan Townsend, directorul executiv al organizației caritabile din Marea Britanie.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Educația, ocuparea forței de muncă și anii cheie de formare au avut deja de suferit, lăsându-i pe mulți dintre ei să se simtă nesiguri și speriați în legătură cu un viitor care pare să scape de sub controlul lor, a spus el. În ciuda numărului mare de locuri de muncă vacante, tinerii rămân îngrijorați în privința perspectivelor lor de carieră viitoare.

Cercetarea, care a chestionat peste 2.000 de tineri din Marea Britanie, face parte dintr-o campanie pe care organizația caritabilă o lansează în această săptămână pentru a crește gradul de conștientizare a impactului pe termen lung al pandemiei asupra tinerei generații.

Aproape jumătate dintre cei intervievați au declarat că faptul că au trecut prin pandemie i-a făcut mai rezistenți, iar puțin peste jumătate au spus că sunt mai determinați decât înainte să își atingă obiectivele. Tinerii au dat dovadă de o reziliență unică pentru a depăși provocările cu care s-au confruntat și sunt mai hotărâți ca niciodată să își atingă obiectivele, a declarat Townsend. Dar au nevoie de sprijinul nostru pentru a ne asigura că talentele și aspirațiile lor nu se irosesc.

Există, de asemenea, dovezi ale unei dezvoltări întârziate răspândite în rândul tinerilor, ca urmare a faptului că au ratat etape de dezvoltare în timpul pandemiei, potrivit concluziilor raportului Savanta State of the Youth Nation.

Raportul a constatat că aproape un sfert dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani au ratat primul lor sărut din cauza COVID. Pentru cei cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, cifra a fost de 17%.

De asemenea, un număr semnificativ a ratat și începerea primei lor relații romantice, unul din cinci dintre cei cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani și 15% dintre cei cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani neavând o relație, în comparație cu experiențele persoanelor de aceeași vârstă înainte de pandemie.

Partenerii noștri