- Tot mai mulți copii și adolescenți cu tulburări de anxietate nu primesc consilierea de care au nevoie, spun experții.
- Anxietatea se manifestă prin probleme de somn, dureri de cap, dureri de stomac.
- Lecțiile învățate prin terapie îi pot ajuta pe tineri să găsească modalități de a face față anxietatății.
Mulți copii și adolescenți primesc asistență pentru tulburările de anxietate, însă nu așa cum ar trebui, arată un studiu. De obicei, ajutorul este reprezentat de medicamente și nu de consiliere, scrie NBC News.
Advertisment
În timp ce numărul tinerilor cu tulburări de anxietate a crescut încă din 2006, numărul copiilor care au primit psihoterapie a scăzut. „Acest lucru arată cu adevărat că povara tratării afecțiunilor de sănătate mintală în rândul pacienților este în creștere”, a declarat autorul studiului, Laura Chavez, cercetător științific senior. „Chiar și atunci când sunt capabili să navigheze în sistemul de sănătate și să se întâlnească cu un medic într-un cabinet, este posibil să nu primească tratamentul de care au nevoie”, a spus ea.
Potrivit studiului lui Chavez, în timp ce nevoia de tratament a crescut, aceasta nu este suficientă, cel puțin în ceea ce privește terapia. Proporția vizitelor la cabinetul medical pentru anxietate care au inclus terapia a scăzut de la 48,8% în prima perioadă de studiu la 32,6% în ultima.
Recomandări
„Aceasta este o problemă reală”, a declarat Janine Domingues, psiholog în cadrul Centrului pentru tulburări de anxietate de la Child Mind Institute. „Motivul pentru care nu recomandăm doar medicația, în special în cazul copiilor și adolescenților”, a spus ea, „este că știm despre abilitățile dobândite prin terapie că sunt un plus important”.
Lecțiile învățate prin terapie, a spus ea, îi pot ajuta pe tineri să găsească modalități de a face față sau de a-și depăși anxietatea. „Nu numai că ne dorim să vedem copii care nu suferă de simptome de anxietate, dar ne dorim să îi vedem și funcționând, mergând la școală, având prieteni”, a spus Domingues.
Simptomele anxietății la copii
Copilul este foarte speriat de părinți.
Adolescentul este îngrijorat că ceva rău s-ar putea întâmpla în viitor.
Acesta are temeri extreme cu privire la un anumit lucru sau situație, cum ar fi câinii, păianjenii sau mersul la școală.
Aceste temeri pot fi resimțite fizic, întrucât se manifestă prin probleme de somn, dureri de cap, dureri de stomac, bătăi rapide ale inimii, amețeli și senzație de tremur sau transpirație.
„Trebuie să ne gândim cu adevărat cu atenție la modul în care putem oferi instrumente medicilor de cabinet, astfel încât aceștia să poată avea mai bine grijă de pacienții lor”, a spus Chavez. „Nu vrem să vedem la fel de multe oportunități ratate pentru ca acești pacienți să primească îngrijirea de care au nevoie”.
Citește și
- Sindicaliștii din sănătate intră în grevă japoneză. Care sunt solicitările acestora
- Medii încheiate cu doar două note la fiecare materie. Cum vrea Ministerul Educației să modifice regulamentul de funcționare a școlilor
- Marele Tur avea pregătit un final special din Rusia. Motivul pentru care a fost eliminat
Partenerii noștri