• Autoritățile din Australia subliniază că o aplicație în acest sens ar putea fi foarte utilă
  • Simona este psiholog și nu este de acord cu propunerea
  • Și Monica, expertă în egalitate de gen, spune că o astfel de aplicație nu este binevenită

Te-ai gândit vreodată că o să ajungi să-ți exprimi consimțământul, în scris, pentru un act sexual? Ei bine, momentul nu este departe. Autoritățile din Australia subliniază că o aplicație în acest sens ar putea fi foarte utilă.

Mai ales că ar ajuta la combaterea cazurilor de agresiune sexuală. Simona este psiholog și nu este de acord cu propunerea

Pe de o parte consimțământul poate fi dat pe aplicație înainte de a avea o înțâlnire sau de a avea un contact sexual cu un partener dar consimțământul poate fi retras verbal oricând. Pe parcursul întâlnirii îți dai seama că ceva nu este în regulă. Îți apar niște semnale de alarmă”, explică psihologul Simona Popescu.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Monica a pus bazele Asociației Necuvintele, care luptă pentru drepturile femeii. După ce a studiat cifrele, a ajuns la concluzia că în 2020 au fost înregistrate 200 de cazuri de viol și 100 de cazuri de agresiune sexuală.

Ai zice că o aplicație de acest fel ar putea fi binevenită. Ei bine, și Monica, expertă în egalitate de gen, spune că nu este așa.

Ce ar fi îmbucurător în România în momentul de față ar fi poate niște campanii de conștientizare. Poate niște campanii care să încurajeze fetele sau femeile care trec prin astfel de experiențe să raporteze cazurile. Cred că o victimă care deja a trecut prin asta este deja mult mai sceptică și mai panicată”, a subliniat, la Aleph News, Monica Tudorache, expertă în egalitatea de gen.

Partenerii noștri