- Semințele de dovleac conțin triptofan și magneziu, ceea ce le face un aliment foarte bun pentru somn.
- Cireșele amare ajută, de asemenea, organismul să elibereze melatonină și să susțină ritmul circadian natural.
- Pe lângă faptul că sunt delicioase, avocado este, de asemenea, bogat în magneziu, care ajută la promovarea unui somn mai bun.
De la trucul parental de a adormi copiii cu un pahar de lapte înainte de culcare până la evitarea cofeinei după orele de program pentru a nu sta treaz toată noaptea numărând oi, nu se poate nega că există o legătură între mâncare și somn. Prin simpla adăugare în dieta ta a mai multor alimente care favorizează somnul și mai puțin a celor care îți perturbă somnul sau care te fac să te prăbușești în cele mai oportune momente, poți avea un somn mai bun.
Advertisment
Dieteticianul și managerul general al Verywell Health, Rachel Berman, RD, și Serena Poon, bucătar celebru, nutriționist și maestru reiki, oferă informații despre alimentele obișnuite care vă pot ajuta să dormiți mai bine noaptea și care sunt cele care vă țin treaz și interferează cu somnul.
- Ceai de mușețel. Se știe că ceaiul de mușețel are un efect calmant, motiv pentru care Poon spune că este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a relaxa corpul seara. Are și beneficii suplimentare: „Mușețelul furnizează numeroase alte beneficii, cum ar fi antioxidanți, compuși fenolici și proprietăți antiinflamatorii”, spune ea.
- Busuioc uscat. O altă opțiune de ceai pe care să o încerci în timpul ritualului de culcare este cel făcut cu busuioc sfânt uscat, cunoscut și sub numele de tulsi, o plantă des folosită în terapiile ayurvedice. „S-a demonstrat că busuiocul uscat protejează organismul de stres, scade tensiunea arterială și are proprietăți antimicrobiene”, spune Poon.
- Fisticul. În timp ce există multe suplimente de melatonină disponibile, Poon recomandă adăugarea mai multor alimente reale care stimulează în mod natural hormonul, cum ar fi fisticul. „Studiile arată că sursele alimentare de melatonină pot susține îmbunătățirea calității somnului”, spune ea.
- Cireșe amare. Cireșele amare ajută, de asemenea, organismul să elibereze melatonină și să susțină ritmul circadian natural. „Cireșele amare conțin, de asemenea, serotonină, triptofan și sunt antioxidanți puternici”, spune Poon. „Cercetările arată că cireșele amare înainte de culcare pot îmbunătăți timpul și eficiența somnului, diminuează inflamația și pot ajuta la combaterea insomniei.”
- Fructe de Goji. Fructele de Goji sunt, de asemenea, o sursă excelentă de melatonină și sunt „bogate în antioxidanți, care susțin sănătatea, vitalitatea și longevitatea”, spune Poon. Consumați-le ca o gustare de sine stătătoare, ca topping pentru iaurt sau fulgi de ovăz, sau chiar preparați-le sub formă de ceai.
- Avocado. Pe lângă faptul că sunt delicioase, avocado este, de asemenea, bogat în magneziu, care ajută la promovarea unui somn mai bun. „Avocado este, de asemenea, o sursă bună de grăsimi nesaturate care sprijină producția de serotonină, care, de asemenea, susține un somn de calitate”, spune Poon.
- Nuci. Nucile au multe beneficii. Sunt o sursă excelentă de melatonină, triptofan, antioxidanți, fibre și grăsimi sănătoase, spune Poon. Și, „s-a demonstrat, de asemenea, că nucile ajută la scăderea tensiunii arteriale”, adaugă ea.
- Semințe de dovleac. Semințele de dovleac conțin triptofan și magneziu, ceea ce le face un aliment foarte bun pentru somn. Poon recomandă prăjirea semințelor de dovleac proaspete cu ulei de avocado, sare roz de Himalaya și alte ierburi și condimente și consumarea lor ca gustare de seară sau la film.
Recomandări
Partenerii noștri