• OMS estimează că până în 2035 peste 60% din populația globală va fi afectată de obezitate.
  • Principalele motive sunt lipsa sportului și neglijarea alegerilor alimentare sănătoase.
  • Corina Atanasiu: Dacă nu luăm măsuri, ne condamnăm copiii la o viață de adult bolnavă.


Peste 60% din populația de la noi are exces ponderal, potrivit datelor INS. Dar situația în rândul copiilor și tinerilor e și mai îngrijorătoare. Corina Atanasiu este președintele federației părinților și spune că acest fenomen a crescut foarte mult în ultima vreme.

,,Din păcate, copiii noștri sunt destul de feriți de la face sport. Nu avem niște politici coerente în ceea ce privește sportul de masă, iar mișcarea în școli este destul de redusă în orașe, în spațiile în școlile super aglomerate, de cele mai multe ori, orele de sport nu se întâmplă, ceea ce este foarte, foarte trist”.

Obezitatea e una din problemele globale ale secolului 21

Nu punem accent pe sport și nici pe alimentație sănătoasă, iar asta înseamnă că părinții își condamnă copiii la o viață de adult bolnavă. Pentru a crește sănătos, ar trebui să-i mobilizăm pe copii să facă foarte mult sport.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Organizația Mondială a Sănătății susține că o treime din copii suferă de obezitate la nivel global.
România nu are date concrete legat de acest subiect, ultimul studiu fiind făcut acum aproape 10 ani, iar acela arată că avem probleme cu greutatea cu peste 25 % față de anii 2000, raportat la copiii între 7 și 9 ani.

Radu Leca, psiholog

,,Ne confruntăm cu un cumul care este extrem de manipulativ la nivel de societate. Toate reclamele din spațiul virtual, din interorul magazinelor influnețează foart rapid un copil. Tonele de ciocolată pe care aceștia le mănâncă până la 10 ani, au dezechilibrat societatea românescă. Sunt fluctuații mari de greutate și este îngrijorător”.

Citește și

Partenerii noștri