• Somnul este deosebit de important pentru abilitățile cognitive de nivel superior.
  • O abilitate cognitivă vitală care se bazează în special pe un somn bun este autocontrolul sau voința.
  • Avem nevoie de voință pentru a ne controla impulsurile și emoțiile.

Un studiu a constatat că, în zilele în care managerii au avut un somn de calitate mai slabă, angajații lor au raportat mai multe ocazii frecvente de supraveghere abuzivă, cum ar fi remarci negative la adresa lor în fața altor colegi. Somnul este deosebit de important pentru abilitățile cognitive de nivel superior pe care le folosim pentru a ne controla și coordona gândurile și comportamentul. O abilitate cognitivă vitală care se bazează în special pe un somn bun este autocontrolul sau voința, scrie Science Alert.

O mare parte din ceea ce facem la locul de muncă necesită voință. Avem nevoie de voință pentru a ne controla impulsurile și emoțiile, pentru a duce la bun sfârșit sarcini care sunt mai puțin plăcute sau de-a dreptul neplăcute și pentru a rezista distragerilor atunci când lucrăm.

Exemple de situații care necesită voință la locul de muncă ar putea include o persoană cu rol de client care oferă servicii cu zâmbetul pe buze, chiar dacă nu este chiar într-o dispoziție pozitivă, sau o persoană care lucrează de la distanță și se concentrează asupra unei sarcini dificile în timp ce copiii se joacă pe fundal.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Sfaturi pentru a funcționa bine după o noapte de somn prost

Există o mulțime de cercetări care subliniază importanța unui somn bun și oferă recomandări pentru îmbunătățirea somnului, cum ar fi abținerea de la utilizarea smartphone-urilor înainte de culcare. Dar, din când în când, cei mai mulți dintre noi vor avea totuși o noapte proastă, mai ales dacă ne simțim stresați.

  1. Fiți strategici cu privire la sarcinile la care lucrați

Dacă este posibil, ar trebui să evitați sarcinile de lucru care necesită voință în zilele în care nu ați dormit bine în noaptea precedentă. În schimb, lucrați la sarcini care sunt simple și care nu necesită multă gândire sau atenție.

Dacă nu puteți evita sarcinile care necesită voință, programați-le pentru prima parte a zilei, deoarece atunci este probabil să aveți mai multă energie mentală.

  1. Gândește-te în mod diferit la voință

Cercetările arată că modul în care oamenii se gândesc la voință le modelează capacitatea de a o angaja. O teorie sugerează că exercitarea voinței ne epuizează energia mentală, ceea ce ne face mai puțin dispuși și mai puțin capabili să exercităm mai multă voință.

Dar persoanele care cred cu tărie că voința se bazează pe resurse mentale limitate se simt mai epuizate după ce exercită voință, în comparație cu persoanele care cred că voința se bazează pe resurse nelimitate care pot fi recuperate cu ușurință.

Potrivit cercetării, angajații care cred că voința se bazează în acest fel pe resurse nelimitate au performanțe mai bune la locul de muncă în zilele în care le lipsește somnul. Așadar, chiar dacă cercetătorii încă lucrează la înțelegerea limitelor voinței, ați putea încerca să vă reconsiderați punctul de vedere cu privire la cât de puternic vă epuizează energia mentală exercitarea voinței.

  1. Dacă nu te poți schimba pe tine însuți, schimbă-ți situația

Dacă sunteți la dietă, este mai ușor să nu cumpărați ciocolată din supermarket în primă instanță decât să vă abțineți să nu o mâncați de fiecare dată când deschideți dulapul din bucătărie. Cercetările au arătat că persoanele care se pricep foarte bine la exercitarea voinței încearcă, de fapt, să evite situațiile care o vor necesita.

În cadrul unui experiment, atunci când li s-a oferit opțiunea de a lucra la o sarcină într-o cameră cu puține sau cu multe distrageri, persoanele care se pricepeau mai bine la exercitarea voinței au fost mai predispuse să aleagă camera cu mai puține distrageri.

Așadar, în special în zilele în care ați avut o noapte de somn slabă, strategiile care evită cu totul nevoia de a vă exercita voința vă pot ajuta să fiți mai productivi și să vă finalizați sarcinile de lucru.

  1. Urmăriți un videoclip amuzant

Emoțiile pozitive ne pot ajuta să ne refacem energia mentală deoarece contracarează efectele nocive ale emoțiilor negative și a unei nopți de somn pierdute.

Într-un studiu recent, colegii mei și cu mine am descoperit că vizionarea unui videoclip amuzant în timpul zilei poate reduce efectele mentale dăunătoare ale solicitărilor de lucru care necesită voință și, astfel, poate spori eficiența angajaților.

Citește și:

Partenerii noștri