• Sala Plânsului este un proiect găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care îşi propune să înlăture prejudecăţile din societate legate de sănătatea mintală.
  • „Este o idee excelentă pentru a ilustra problema sănătăţii mintale. Este stigmat să plângi în Spania, ca în multe alte ţări”, a spus Jon Nelssom, un student suedez care locuieşte în capitala Spaniei.
  • În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat separat o acţiune de 100 de milioane de euro pentru asistenţă mentală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

„Intraţi şi plângeţi” / „Şi eu am anxietate”- sunt semnele cu care vizitatorii sunt întâmpinaţi în La Lloreria – Sala Plânsului din Spania. Încăperea are într-un colţ şi numere de telefon pe care persoanele le pot apela când simt nevoia.

Sala Plânsului este un proiect găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care îşi propune să înlăture prejudecăţile din societate legate de sănătatea mintală, relatează Reuters, citat de Mediafax.

„Este o idee excelentă pentru a ilustra problema sănătăţii mintale. Este stigmat să plângi în Spania, ca în multe alte ţări”, a spus Jon Nelssom, un student suedez care locuieşte în capitala Spaniei.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat separat o acţiune de 100 de milioane de euro pentru asistenţă mentală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

„Nu este un subiect tabu, este o problemă de sănătate publică despre care trebuie să vorbim şi să acţionăm în consecinţă”, a spus el despre bolile mintale în momentul lansării planului pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.

În 2019, 3.671 de persoane şi-au luat viaţa în Spania. Sinuciderile sunt a doua cea mai frecventă cauză de deces după cauzele naturale. Unul din 10 adolescenţi a fost diagnosticat cu o afecţiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8% din populaţia generală suferă de anxietate, potrivit datelor guvernamentale.

Partenerii noștri