- România este pe locul 5 în Europa la risipa alimentară
- Fiecare român cheltuie 27% din venituri pe mâncare
- Peste o treime din mâncarea pe care o cumpărăm ajunge la coşul de gunoi
Hai să îți arăt un top care nu ne face deloc cinste. Suntem pe locul 5 în Europa la risipa alimentară.
Advertisment
Peste o treime din mâncarea pe care o cumpărăm ajunge la coşul de gunoi, uneori fără ca ambalajul să fi fost deschis. Comportamentul vine din dorinţa de a avea frigiderul plin, a spus la ZF Live Lăcrămioara Loghin, director al unei companii de cercetare. Ultimele studii ale Eurostat arată că românii cheltuiesc 27% din venituri pe mâncare, cu mult peste media europeană, de 12%.
Uite ce spune Laura Goarnă, consumator: „În pandemie am gătit foarte mult, dar odată ce am început serviciul nu m-am dezobişnuit din a cumpăra alimente, aşa că frigiderul meu este în continuare ticsit, crezând că o să gătesc, dar mai mult am comandat“.
Recomandări
„Am aceste brânzeturi, aceste paste, care sunt expirate din luna a 5-a şi din luna a 6-a pe care o să le arunc. Am ciorba de la mama care e deja de mai bine de două săptămâni pe care nu am apucat să o mănânc şi o să o arunc şi cu siguranţă mai sunt şi alte alimente care vor ajunge la gunoi“, mai mărturisește ea.
- Combate oboseala cu o alimentație sănătoasă. Consumă spanac, nuci și fructe de pădure
- Unde mănânci azi? La Alchemist ți se servește cina în vase în formă de glob ocular
- Choi Soon-hwa participă la Miss Universe Coreea la 80 de ani. Concurenta ar putea intra în istorie
- „Ciocolata Dubai” se mută de pe TikTok la tine în bucătărie. Cum pregătești acasă acest desert viral
- Siluete arhitecturale și perne în loc de haine. Uite cele mai noi și cool colecții de la Paris Fashion Week S/S 2025
Partenerii noștri