• România este pe locul 5 în Europa la risipa alimentară
  • Fiecare român cheltuie 27% din venituri pe mâncare
  • Peste o  treime din mâncarea pe care o cumpărăm ajunge la coşul de gunoi

Hai să îți arăt un top care nu ne face deloc cinste. Suntem pe locul 5 în Europa la risipa alimentară.

Peste o  treime din mâncarea pe care o cumpărăm ajunge la coşul de gunoi, uneori fără ca ambalajul să fi fost deschis. Comportamentul vine din dorinţa de a avea frigiderul plin, a spus la ZF Live Lăcrămioara Loghin, director al unei companii de cercetare. Ultimele studii ale Eurostat arată că românii cheltuiesc 27% din venituri pe mâncare, cu mult peste media europeană, de 12%.

Uite ce spune Laura Goarnă, consumator: În pandemie am gătit foarte mult, dar odată ce am început serviciul nu m-am dezobişnuit din a cumpăra alimente, aşa că frigiderul meu este în continuare ticsit, crezând că o să gătesc, dar mai mult am comandat“.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Am aceste brânzeturi, aceste paste, care sunt expirate din luna a 5-a  şi din luna a 6-a pe care o să le arunc. Am ciorba de la mama care e deja de mai bine de două săptămâni pe care nu am apucat să o mănânc  şi o să o arunc şi cu siguranţă mai sunt şi alte alimente care vor ajunge la gunoi“, mai mărturisește ea.

Partenerii noștri