- Într-o pădure din Cluj există o zonă unde, inexplicabil, vegetația nu crește
- Castelul Banffy ar fi bântuit de fantomele soldaților germani
Legendele cu fantome, locuri bântuite sunt fascinante și avem și noi, în România, destule astfel de povești. Le-am căutat pe cele mai interesante, iar curajoasele noastre colege de la Aleph News au mers să vadă cu ochii lor, cât e adevăr și cât e ficțiune.
Advertisment
„Dacă crezi în mistere, în Pădurea Hoia Baciu din Cluj până şi vântul care leagănă copacii îţi poate spune ceva. Totuşi cea mai populară legendă îl are în centrul atenţiei pe un cioban, care se spune că a dispărut aici împreună cu sute de oi şi nu a mai fost văzut niciodată”, transmite Raisa Humeniuc, corespondent Aleph News.
Renate Rozenberg, PR Electric Castle: Castelul Banfy din Bonţida este considerat cel mai bântuit castel din România, se zvoneşte că o domniţă care locuia la castel şi-ar fi înşelat soţul, iar unii din grăjdarii castelului, ar fi văzut întreaga poveste şi înfricoştă ca să nu fie dată de gol, l-a ucis pe acesta şi l-a îngropat în curtea castelului.
„Legenda spune că fantoma lui Vlad Țepeș bântuie în castelul Bran, dar povestea nu se termină aici. Și spiritul reginei Maria ar fi între aceste ziduri. În vreme ce făceau lucrări de renovare, câțiva muncitori au spus că au auzit pași de femeie și au simțit miros de violete, florile preferate ale reginei”, transmite Mădălina Bucur, corespondent Aleph News.
„Legenda spune că unul dintre locurile bâtuite din Iași este biserica Barnovschi, care poartă numele domnitorului Miron Barnovschi. Acesta a fost decapitat la Constantinopol în 1633. Trupul lui, fără cap, a fost adus la biserică iar de atunci, locuitorii spun că în fiecare seară iese pe străzi și își caută capul”, transmite Ana-Maria Rus, corespondent AlephNews.
„Hotelul Cismigiu a fost renovat in urma cu cativa ani, insa nu se stie daca odata cu renovarea a disparut si fantoma despre care se vorbeste ca bantuie deseori cladirea. Legenda spune ca o tanara si-a pierdut viata dup ace s-a prabusit in casa liftului”, transmite Andreea Olteanu, corespondent Aleph News.
„Da, bineinteles ca am auzit de aceasta legenda bine. Dupa revolutia din 89 se spune ca a fost o fata care fie a fost aruncata sau fie s-a aruncat singura in casa liftului, deci s-a sinucis si sunetele ei inca se mai aud si in zilele noastre”, spune o trecătoare.
„Legenda spune că Simbolul Constanţei, Cazinoul, este bântuit de soldaţii francezi care au murit de holeră în timpul Razboiului Crimeei. Poate că este şi acesta unul dintre motivele pentru care reabilitarea lui s-a facut anul acesta, după douazeci de ani de la primele discuţii”, transmite corespondentul Aleph News Roxana Ionescu.
Partenerii noștri