• Producția de energie electrică este al doilea cel mai mare generator de emisii de gaze cu efect de seră din SUA.
  • Lauren Keeler, expert în sustenabilitate și profesor asistent la Universitatea de Stat din Arizona, a declarat că uscătoarele și unitățile de aer condiționat/încălzire au fost deosebit de consumatoare de energie.
  • Alimentele pe bază de animale, în special carnea de vită, produc de două ori mai multe gaze cu efect de seră decât alimentele pe bază de plante.

Cel mai recent raport al Grupului interguvernamental de experți privind schimbările climatice arată că s-au înregistrat unele progrese în abordarea impactului umanității asupra planetei, dar că mai sunt multe de făcut. Acestea sunt schimbările mici și durabile pe care experții susțin că le putem face pentru o viață mai ecologică:

  • Economisiți energie
  • Reduceți consumul de carne
  • Reutilizați și reciclați
  • Treceți la energie regenerabilă
  • Economisiți apă
  • Conduceți mai puțin
  • Îmbrăcați-vă în mod durabil
  • Cumpărați produse din comerțul echitabil și ecologice.

Economisiți energie

Producția de energie electrică este al doilea cel mai mare generator de emisii de gaze cu efect de seră din SUA, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, dar economisirea energiei este surprinzător de ușoară. Trebuie doar să opriți aparatele electrocasnice atunci când nu le folosiți, să supravegheați termostatul și să nu uitați să stingeți luminile.

Lauren Keeler, expert în sustenabilitate și profesor asistent la Universitatea de Stat din Arizona, a declarat că uscătoarele și unitățile de aer condiționat/încălzire au fost deosebit de consumatoare de energie. Folosirea mai rar a acestor aparate sau trecerea la modele mai eficiente din punct de vedere energetic poate avea un impact considerabil asupra emisiei de carbon.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Reducerea cărnii

Nu trebuie să deveniți vegan, dar luați în considerare posibilitatea de a mânca mai puțină carne. Alimentele pe bază de animale, în special carnea de vită, produc de două ori mai multe gaze cu efect de seră decât alimentele pe bază de plante, potrivit unor cercetări, iar creșterea animalelor este responsabilă pentru 57% din emisiile din producția alimentară. Încercați să aveți câteva zile fără carne pe săptămână sau să experimentați înlocuitori de carne.

Janelle Heslop, manager senior de planificare strategică și operațiuni la Amgen, a declarat pentru Newsweek: Consumatorii ar trebui să ia în considerare acestea ca alternative la achiziția de carne, mai degrabă decât să renunțe complet la carne.

Reducerea risipei de alimente este bună atât pentru bugetul dumneavoastră, cât și pentru planetă, a spus Keeler. Americanul mediu aruncă la gunoi 430 de kilograme de alimente în fiecare an. Gândiți-vă la toată apa și la toate substanțele nutritive care intră în cultivarea alimentelor, apoi 40% sunt pur și simplu irosite.

Reutilizează și reciclează

Articolele reutilizabile, cum ar fi ambalajele, pot necesita mai puțină energie pentru a fi fabricate decât cele de unică folosință. De asemenea, acestea contribuie la reducerea deșeurilor solide, la scăderea emisiilor și la reducerea consumului de apă în viața de zi cu zi.

Keeler a declarat: Avem o cultură a consumului constant. În calitate de consumator, cel mai bun pariu este să consumați mai puțin, să cumpărați mai puține lucruri.

De asemenea, reciclarea reduce nivelul de poluare și împiedică plasticul să ajungă în oceane. Pe lângă reciclarea ambalajelor, a sticlei și a hainelor, puteți recicla gadgeturile, lemnul și chiar cărămizile și molozul.

Treceți la energie regenerabilă

La fel ca și în cazul aparatelor electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, trecerea la energia regenerabilă vă poate reduce facturile și vă poate economisi bani pe termen lung.

Ihab Elzeyadi, profesor de arhitectură la Universitatea din Oregon și expert în construirea de medii sustenabile, a declarat pentru Newsweek că energia regenerabilă devine tot mai accesibilă pentru publicul larg.

Prețurile sistemelor regenerabile scad, dar prețul energiei crește, a spus el. Ajungem în punctul în care energiile regenerabile se vor amortiza în mai puțin timp.

Economisiți apă

De la închiderea robinetului atunci când vă spălați pe dinți până la petrecerea mai puțin timp la duș, economisirea apei este un bun obicei de adoptat. Alte sfaturi simple de economisire a apei includ să nu folosiți mașina de spălat vase decât dacă este plină, să refolosiți apa atunci când gătiți cât mai des posibil și să nu vă spălați părul în fiecare zi.

Heslop a recomandat, de asemenea, renunțarea la sticlele de apă din plastic pentru cele reutilizabile: Folosiți robinetul acolo unde puteți. În multe orașe, calitatea și gustul apei de la robinet sunt mai bune decât cele ale apei îmbuteliate.

Partenerii noștri