- Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 13,2% în primele 8 luni față de 2022.
- În 2023 avem mai multe idei, mai multă tehnologie și un design cât mai deosebit.
- Arhitect: Investiția se amortizează în primii 5-6 ani
S-a construit mai mult în acest an o arată raportul pe primele opt luni. Cu peste 13% față de 2022.
Iar tehnologia avansează cu fiecare an. Ceea ce regăsești și la tine în casă. Sebastian Mândroiu este arhitect și spune că o casă smart e o casă la modă. Investițiile sunt mari, dar ulterior satisfacția este
și mai mare.
Advertisment
Principalul motiv pentru care să alegi o casă smart este eficiența în timp, eficiența în exploatare, spune Sebastian Mândroiu. „Practic, costul de investiție la început poate fi cu 20% mai mare decât la o casă obișnuită la o casă tradițională, dar această investiție se amortizează cam în 5-6 ani. Deci practic, pe durata de viață de 20-25 de ani a unei case, primii 5-6 ani amortizezi investiția într-o casă smart și ulterior ajungi să te bucuri chiar de un randament crescut.”
Dacă ai planuri pentru o casă smart, Sebastian Mândroiu îți recomandă să ai un sistem de management al energiei. „Este un sistem care să regleze temperatura în casă atunci când suntem sau nu suntem acasă. Practic se poate face automatizare cu telefonul mobil și casa să știe în momentul în care suntem acasă să ducă temperaturi la 22-2° atunci când nu suntem acasă poate să fie la 16-17° un sistem de management al consumatorilor electrici”, explică acesta.
Recomandări
Citește și:
- WhatsApp dezvoltă o nouă funcție: mesaj audio care se autodistrug
- Companiile tech investesc enorm într-un viitor cu realitate mixtă.
- Fosta avocată a lui Trump pledează vinovat în cazul de subversiune electorală din Georgia
Partenerii noștri