- Restaurantele s-ar putea redeschide din 9 iulie.
- Patronii spun că cea mai bună parte este că îşi pot adăposti clienţii de ploaie în interior, în loc să-i trimită acasă.
- Peste un sfert dintre aceste business-uri ar putea rămâne închise în continuare, din cauza pierderilor prea mari.
Vei putea merge şi în interiorul restaurantelor, din 9 iulie. Măsurile de siguranţă nu au fost făcute încă publice de către autorităţi, iar patronii au fost nevoiţi să le intuiască pentru a putea începe pregătirile.
Advertisment
Regulile de redeschidere trebuie stabilite de o comisie alcătuită din oficiali ai sănătăţii şi reprezentanţi ai asociaţiei patronale.
Specialiştii industiei spun că 30-40% dintre business-urile acestui domeniu ar putea rămâne închise din cauza pierderilor suferite – de aproximativ 2,4 miliarde de euro din cifra totală de afaceri.
Recomandări
Luiza Popescu, proprietar de restaurant, spune că redeschiderea îi oferă o variantă de rezervă pentru o zi ploioasă: „Pregătirile bănuiesc că vor fi aceleaşi, normele vor fi aceleaşi. Pregătiri pentru mine înseamnă să elimin 30 de locuri din restaurantul meu, în interior. Pentru noi, vara, un restaurant în interior înseamnă o umbrelă enormă, unde noi putem adăposti oamenii de ploaie. Dacă normele vor fi aceleaşi ca şi pentru terasă, vom avea voie patru persoane la aceeaşi masă, distanţare de 2 metri între scaune, mască, dezinfectări.”
- Mașina de spălat oameni reinventează luxul: Viitorul igienei costă 385.000 de dolari
- Internetul se revoltă: Julia Louis-Dreyfus și Jerry Seinfeld stârnesc o polemică aprinsă!
- Furtună pe platourile Euphoria: Zendaya refuză să împartă scena cu Sydney Sweeney
- Programa la română pentru clasa a IX-a intră în ultimele zile de dezbateri
- Leonardo DiCaprio refuză „arta” artificială și pariază pe creativitatea umană
Partenerii noștri