• În istorie există o mulțime de oameni care s-au dovedit a deține superputeri în viața reală.
  • Cele mai nebunești superputeri din viața reală – de la tipul care nu a mâncat niciodată până la copilul care trăia ca un delfin.
  • Oameni care au abilități incredibile există și în afara ficțiunii.

În timp ce așteptăm cu toții ca cineva cu puteri să rezolve criza costului vieții, producătorii serialului Killing Eve au pregătit un alt show TV de neratat sub forma noului serial Disney+ Extraordinary.

Difuzat începând cu 25 ianuarie, serialul este plasat într-o lume în care toată lumea dezvoltă o superputere atunci când împlinește 18 ani – în afară de Jen. În derivă într-o lume mare și confuză și înarmată doar cu puțină speranță și multă disperare, Jen își începe călătoria pentru a-și găsi o poate-superputere; făcând acest lucru, ar putea descoperi bucuria de a fi doar un fel de bine. Dar abilități incredibile există și în afara ficțiunii. De fapt, în istorie există o mulțime de oameni care s-au dovedit a deține superputeri în viața reală.

Kim Peek

Inspirația pentru filmul Rain Man, cu Dustin Hoffman în rolul principal și Tom Cruise în rolul fratelui său înstrăinat, Kim, născut în Utah, este cunoscut ca fiind un „mega savant”. A fost diagnosticat ca fiind autist, dar acum se crede că ar fi avut un sindrom genetic rar FG. Kim avea o memorie fotografică care l-a făcut să învețe să citească și să memoreze conținuturi începând cu vârsta de 16-20 de luni.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În timp ce întârzierea motricității fine a însemnat că nu a putut încheia o cămașă la nasturi, pe măsură ce a crescut, s-a stabilit că Kim putea scana o pagină din stânga cu ochiul stâng și în același timp citea pagina din dreapta cu ochiul drept, ceea ce l-a făcut să poată recita conținutul a aproximativ 12.000 de cărți.

Prahland Jani

Cine are nevoie de hrană și apă când ai protecția zeiței hinduse Amba? Nu și acest călugăr indian care a pretins că a încetat să mai mănânce și să bea în 1940 și a murit în 2020, la vârsta de 90 de ani. Studiile au descoperit că pustnicul, care a trăit într-o peșteră, a fost capabil să creeze urină în vezica sa în ciuda faptului că a stat sub observație fără lichide sau mâncare timp de 10 zile, lucru pe care el l-a pus pe seama legăturii sale cu spiritul de forță.

Wim Hof

Atât de impresionat de talentele sale, încât sportivul olandez al sportului extrem a obținut anul trecut propria emisiune TV cu Holly Willoughby. Cu toate acestea, niciuna dintre celebritățile participante nu a putut să se ridice la nivelul abilității sale de a-și menține propria temperatură corporală în condiții de ger.

Urcarea pe Muntele Everest în doar o pereche de pantaloni scurți i-a adus lui Wim porecla „Omul de gheață”, iar metoda Wim Hof l-a făcut pe acesta în vârstă de 63 de ani, să devină un vorbitor motivator, încurajând alți muritori de rând să folosească tehnici de respirație pentru a combate bolile.

Ben Underwood

Deși i s-a extirpat un ochi la vârsta de trei ani, în urma unui diagnostic de cancer de retină, acest american a devenit un geniu la fotbal, skateboarding și mersul pe bicicletă. De la vârsta de cinci ani, a învățat să trăiască ca un delfin, folosind ecolocația pentru a afla distanța la care se află obiectele, folosind zgomote de limbă și ascultând cum sunetul ricoșează în obiecte pentru a se orienta.

Supranumit „unul dintre cei mai pricepuți ecolocatori umani”, Ben a murit din păcate cu o săptămână înainte de a împlini 17 ani în 2009, când cancerul i-a revenit.

Stephen Wiltshire MBE

Arhitectul britanic Stephen este un savant autist cu un talent incredibil de a desena din memorie un peisaj la prima vedere. Londonezul nu a vorbit până la vârsta de cinci ani – dar primele sale cuvinte pe hârtie și cu creionul au fost un semn a ceea ce avea să urmeze. Datorită memoriei fotografice, bărbatul de 48 de ani și-a amintit odată numărul exact de coloane din Panteonul din Roma pentru un desen. În 2006, a fost decorat cu MBE pentru serviciile aduse artei.

Alain Robert

Supranumit Omul-Păianjen francez”, acest bătrân de 60 de ani își poate croi drum pe zgârie-nori la fel de bine ca Tom Holland pe marele ecran, dar fără a avea nevoie de efecte speciale. Fără niciun echipament de siguranță, el a reușit să urce pe pereții clădirilor, inclusiv pe Turnul Eiffel și Empire State Building. Dar a fost prins într-o rețea de nelegiuiri după ce a fost arestat pentru că a escaladat Turnul Heron din Londra, înalt de 662 de metri, în 2018.

Partenerii noștri