• Angajatorii ar putea fi dați în judecată dacă nu fac ajustări pentru femeile aflate la menopauză.
  • Șefii sunt sfătuiți să facă schimbări la locul de muncă, cum ar fi asigurarea unor camere liniștite și a unor ventilatoare și luarea în considerare a temperaturilor din încăperi pentru a se adapta femeilor aflate la menopauză.
  • Politicile uniforme care dezavantajează femeile cu simptome de menopauză ar putea constitui o discriminare.

Noile îndrumări ale Comisiei pentru Egalitate și Drepturile Omului (EHRC) clarifică obligațiile legale ale angajatorilor față de femeile aflate la menopauză și îi încurajează pe aceștia să „își adapteze politicile și practicile în consecință”, scrie Sky News.

Acesta recomandă șefilor să ia în considerare aspecte precum temperatura și ventilația camerei, precum și să ofere zone de odihnă sau camere liniștite pentru femeile care se confruntă cu bufeuri.

Ar trebui să se ia în considerare posibilitatea de a lucra flexibil, inclusiv de a lucra de acasă, iar orele de începere și de terminare a programului ar trebui să fie modificate dacă o femeie a avut o noapte de somn proastă sau într-o zi mai caldă, se recomandă în ghid.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Relaxarea politicilor privind uniformele sau permiterea femeilor aflate la menopauză să poarte haine mai răcoroase, precum și furnizarea de ventilatoare ar putea fi, de asemenea, o modalitate de a le ajuta, potrivit EHRC.

Cercetările au arătat că una din 10 femei care au lucrat în timpul menopauzei și-a părăsit locul de muncă din cauza simptomelor. Două treimi dintre femeile active cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani care au avut simptome de menopauză au declarat că acestea au avut un impact negativ major asupra lor la locul de muncă, au mai constatat studiile.

În cazul în care companiile nu reușesc să facă „ajustările rezonabile” sugerate, acestea ar putea fi răspunzătoare de discriminare, în conformitate cu Legea privind egalitatea din 2010. Folosirea unui limbaj care ridiculizează o persoană din cauza simptomelor menopauzei ar putea constitui, de asemenea, hărțuire, a declarat comisia.

Politicile uniforme care dezavantajează femeile cu simptome de menopauză ar putea constitui, de asemenea, o discriminare indirectă bazată pe sex, vârstă sau handicap, a avertizat, de asemenea, organismul de supraveghere.

Citește și:

Partenerii noștri