Curmalul este o specie de palmier Phoenix Dactylifera, care poate trăi până la 200 de ani. Cu origini de peste 5000 de ani, în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, curmalul a fost folosit ca aliment și în numeroase scopuri religioase și simbolice.
Pentru multe culturi din întreaga lume, curmalul este un simbol al fertilității și al vieții, si este asociat cu prosperitatea și binecuvântarea.
Fructele acestui palmier, curmalele, sunt cunoscute ca poame divine si unul dintre cele șapte roade sfinte ale lumii care sunt menționate în Coran. Profetul Mahomed consuma curmale pentru a-și recăpăta forțele.
IIsus a fost întâmpinat de popor la intrarea in Ierusalim, cu frunze de curmal, ca semn al iubirii și renașterii spirituale. Se mai spune că îngerii aduceau ramuri de curmal, martirilor creștini pentru a le arăta drumul spre cer.
Sămânța primei plante de curmal crescută în Roma, a fost adusa de împăratul Augustus, care avea o pasiune pentru curmale.
Fructul a fost pâinea de bază a locuitorilor în multe zone de deșert ale Asiei și Africii. În cele mai grele campanii din Egipt, soldații se mențineau într-o condiție fizică excelentă cu o mână de curmale. Se mai spunea că un om poate supraviețui un an întreg doar cu apă și curmale.
În timpul Ramadanului, musulmanii nu mănâncau nimic până la asfinţitul soarelui, iar la sfârșitul zilei aceștia serveau curmale cu lapte sau iaurt.
În Oman, la nașterea unui băiat se plantează un curmal pentru a-i garanta lui și familiei că nu vor suferi niciodată de foame.
Se spune că fructul miraculous protejează sănătatea și prelungește viața. Este bogat în vitamine și antioxidanți cu proprietăți antitumorale, antioxidante și antiinflamatorii. De aceea, vindecătorii antici tratau cu aceste fructe răceala și durerile de cap. Mai mult curmalele ar îmbunătății funcția creierului cu peste 20%. Iar dacă îți place cafeua și vrei să eviți cofeina, sâmburii curmalelor prăjite sunt o opțiune sănătoasă
Advertisment
Recomandări
Partenerii noștri