Prunele rotunde, suculente și coapte sunt un semn al schimbării anotimpurilor.
Originare din China, prunele au fost cultivate de oameni încă din perioada neolitică, de acum aproximativ 12.000 ani. Acestea erau considerate un simbol al longevității, al rezistenței și al înțelepciunii.
Conform mitologiei chineze, nemuritorii se hrăneau cu prune pentru a spori puterea și vitalitatea. În medicina tradițională chinează, prunele ajutau la îmbunătățirea digestiei dar și la echilibrarea energiilor corpului.
 În Japonia, se crede că prunul protejează împotriva spiritelor rele, de aceea se plantează copacii în nord-estul grădinii dinspre care se zice că vine răul. Legenda spune că zeița Benzaiten ar fi adus prunele în Japonia și a împărtășit puterile spirituale si de vindecare ale pomului cu oamenii.
În mitologia greacă se spune că prunele ar fi fost aduse în Grecia de către Alexandru cel Mare, după ce a cucerit Persia.
Egiptenii foloseau fructele pentru a ajuta la relaxarea minții și a corpului.
Mai mult, prunele ar avea și efecte afrodisiace.
Numeroase studii arată că prunele uscate, ajută la creșterea densității minerale osoase dar și la recuparea oaselor după leziuni, datorită conținutului de vitamina K și potasiu. Mai mult oamenii de știință de la Nasa recomandă astronauților să mănânce prune uscate pentru a preveni pierderea densității osoase indusă de lipsa de gravitație în timpul misiunilor spațiale prelungite.
Prunele sunt sărace în calorii, ceea ce le face o gustare sănătoasă pentru cei care încearcă să se mențină sau să piardă în greutate. Fibrele din prune, stabilizează nivelul de zahăr din sânge și îți mențin inima sănătoasă.
Și cum suntem în România, avem țuica tradițională, despre care  se spune că un un păhărel după masă, ar avea efecte digestive.  Dar totuși nu exagera.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri