Ienibaharul este fructul uscat al arborelui Pimienta Dioica, originar din Caraibe.
Advertisment
Acesta mai este cunoscut ca piper jamaican, piper de Tabasco sau Allspice. Iar diferite comunități indigene îl cunosc sub numele său nahuatl: xocosuchil.
Mai târziu, numele „Allspice” a fost dat de britanici datorită aromei sale puternice.
Recomandări
Aroma condimentului ne amintește de cuișoare, nucșoară , ghimbir, scorțițoară și miere. Are un parfum cald, fructat.
Acesta a fost descoperit de Cristofor Columb într-una dintre călătoriile sale în Lumea Nouă și ulterior a fost adus în Europa, în secolul al XVI-lea.
Aztecii îl foloseau cu mult timp înainte pentru a-și condimenta băutura caldă de cacao.
Frunzele, fructele și uleiul sunt folosite în scopuri medicinale, ca arome, condimente și în industria parfumeriei. Ienibaharul este folosit în bucătăriile din Orientul Mijlociu și America Centrală, precum și în produsele de patiserie europene. Jamaicanii obișnuiesc să înmoaie boabele condimentului în rom pentru a face un lichior special, sau să îl folosescă în ceai pentru a trata răcela și durerea de stomac.
În alte țări, ienibaharul este folosit mai ales în deserturi, cum ar fi plăcintele cu dovleac, prăjitura cu condimente cu banane sau turta dulce. În Cuba, ienibaharul împreună cu alte amestecuri de plante este folosit pentru a calma indigestia.
Frunzele arse ale plantei sunt folosite de obicei în India pentru afumarea cărnii.
Iar dacă nu știai boabele uscate necoapte de Pimienta Dioica pot fi găsite pe toate continentele cu nume unice în peste 50 de limbi.
Mai mult ienibaharul va alunga din viața ta persoanele negative și situațile nefavorabile, așa că nu ezita să porți la tine sau în geantă câteva boabe.
Iar dacă vrei o relaxare mentală totală poți zdrobi câteva boabe și le adaugi în cadă atunci când faci baie.
O altă modalitate de a-i cunoaște aroma este să pui condimentul într-o infuzie de ceai negru sau roșu, cu câteva note de ghimbir și citrice.
Partenerii noștri