Ghimbirul este un rizom cunoscut și folosit din cele mai vechi timpuri, care își are originea în pădurile tropicale din Asia de Sud.  Acesta a fost popularizat în zona Indo pacifică în timpul exapansiunii austroneziene cu 5000 de ani înainte de Hristos. De aici a ajuns în Europa prin Grecia Antică în epoca comerțului cu mirodenii.

Prima mențiune scrisă a ghimbirului o găsim în Analectele lui Confucius, scrise în China.  Acesta povestește că mânca ghimbir la fiecare masă pentru credea că este capabil să elimine impuritățile și să curețe mintea.  Medicul Dioscoride îl recomanda în multe afecțiuni  dar mai ales pentru încălzirea stomacului.

Pitagora credea că ghimbirul era un antidot modern care era capabil să vindece chiar și mușcăturile de șarpe. În Anglia, în secolul al XIV-lea, ghimbirul era atât de apreciat încât puteai primi o oaie pentru 1 kilogram din condimentul prețios. Mai mult aroma sa picantă a fost întotdeauna asociată cu puterea sexuală, fiind considerat un puternic afrodiziac natural. Preoții și preotesele stăvechi foloseau rădăcina de ghimbir pentru a invoca puterea focului.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În Africa, se crede că consumarea condimentului, evita mușcăturile insectelor foarte periculoase în aceea zonă, iar o bucățică de ghimbir uscat pus sub pernă, era capabil să protejeze împotriva viselor urâte. Astăzi ghimbirul este ingredientul principal din bucătăria asiatică care a câștigat popularitate peste tot în lume. De la cele mai sofisticate bucate, la băuturi și dulciuri, până la parfumuri.

Rădăcina de ghimbir datorită gustului fierbinte are capacitatea de a stimula metabolismul și de a crește producția de căldură în organism. De accea este un remediu excelent în a trata gripa sau răcela sau pentru a ameliora digestia. Efectele antioxidante ajută la curățarea corpului de toxine, îmbunătățind starea generală a corpului. Activează activitatea creierului și îmbunătățește memoria.

Nu ezita să il folosești în ceai, alături de miere și lâmâine. Și de ce nu lasă-te inspirat și folosește-l în bucătărie, pentru a da un pic de căldură vieții.

Partenerii noștri