- Soldații romani i-au cucerit pe copiii din Apullum!… cu lecția de istorie pe care au predat-o costumați regulamentar, ca pe vremea lui Traian!
- Patul din camera de hotel din Liubliana, în care a dormit Ronaldo o singură noapte săptămână trecută e scos la licitație în scopuri caritabile la prețul de pornire de 5.000 de euro.
- Unde e cupa de altădată? Din două, una: ori Cupa României nu mai e de interes, ori chiar e competitia surprizelor și cei mici nu mai sunt atât de mici. Oțelul, U CLuj, Voluntari și Corvinul Hunedoara se bat în semifinale.
- Oglindă, oglinjoară, câți români au mai rămas în țară? Institutul Național de Statistică a terminat de numărat românii după datele din buletin. 21,8 milioane – in prima zi a anului – cu 0.5% mai puțini decât erau la 1 ianuarie 2023.
- Atenție la Inteligența Artificială, va interveni în alegerile din State, avertizează Microsoft. Chinezii se vor folosi de AI să perturbe nu doar alegerile din America, ci și din India sau Coreea de Sud. Au făcut-o deja la alegerile din Taiwan, mai spun giganții americani din tech.
- Disney+ se pregătește să interzică partajarea parolelor, într-un efort de a crește abonările și veniturile companiei. Platforma de streaming va începe să ia măsuri în unele țări în iunie, iar o „lansare completă” va avea loc în septembrie, spune directorul executiv al Disney, Bob Iger. Decizia vine după ce Netflix a înregistrat o creștere recentă a numărului propriu de abonați, după ce au aplicat aceeași măsură.
- Două filme românești vor concura la Festivalul Internațional de Film de la Moscova pentru premiul cel mare, alături de alte 9 pelicule, venite din toată lumea. Este vorba de „Alive in Mo…”, regizat de Grigore Bechet și „21 Rubies”, regizat de Ciprian Mega.
- Lui Denis Villeneuve nu i-a ajuns să facă două filme despre Dune. Regizorul va realiza și partea a treia. Studioul Legendary i-a dat undă verde după ce a văzut succesul înregistrat de partea a 2-a, care a avut încasări de peste 600 de milioane de dolari în box office. Villeneuve lucrează și la o adaptare a thrillerului „Nuclear War: A Scenario”, de Annie Jacobsen. Cartea, finalistă a premiului Pullitzer, spune cum ar supravieţui lumea unui război nuclear.
- Și… David Guetta și OneRepublic vin cu o reintepretare a piesei „Dragostea din tei”, cel mai mare hit în limba română la nivel internațional, pe care O-Zone a lansat-o în urmă de 21 de ani. Hai să ascultăm varianta din 2024!
- Ford a anunțat că amână producția camionetei sale electrice, cu un an, până în 2026, și a unui nou SUV, până în 2027. Asta din cauza încetinirii vânzărilor de vehicule electrice pe piața din America. În primul trimestru din 2024 , mașinile electrice au înregistrat o creștere de doar 2,7%, în timp ce anul trecut, procentul era de 47%.Totuși, Ford „se așteaptă să ofere” americanilor versiuni hibride ale tuturor mașinilor pe benzină până la finalul deceniului.
- În condițiile încetinirii vânzărilor de vehicule electrice (EV) pe piața din SUA, Ford a anunțat că amână producția noilor camionete electrice și a unui nou SUV mare, prevăzută să înceapă în 2026, dar a majorat gama de mașini hibride.
- Dacia a anunțat prețurile pentru noul Spring: cel mai ieftin model costă 16.900 de euro, iar cel mai scump aproape 20.000 de euro.Cei care vor cumpăra prin Rabla Plus economisesc 5.100 de euro. Comenzile încep la final de aprilie, iar mașina va ajunge în septembrie la primii clienți.
- Și… peste 700 de angajați de la Apple și-au pierdut locul de muncă. Majoritatea lucrau la birourile din Santa Clara, aproape 400 din ei fiind de la sediul care se ocupa de „Project Titan” – fostul proiect de dezvoltare al propriei mașini electrice, cu inteligență artificială.
- Nu avem autostrăzi – așa că România s-a transformat într-o autostradă… pentru drogurile din America de Sud. Românii din America latină și sud-americanii din România, au făcut legături pentru grupurile de crimă organizată, arată un raport al Departamentului de stat al SUA. În 2023, raportul a pus România pe ruta nord-balcanică folosită pentru contrabanda cu heroină. Heroina e traficată din porturile georgiene de la Marea Neagră cu feribotul către Odessa sau către alte destinații din UE, cum ar fi România sau Bulgaria.
- Rămânem pe mare. Transportul prin Portul Baltimore se va relua până la sfârşitul lunii – și va atinge capacitatea maximă până la finalul lui mai. Principalul canal a fost blocat după ce nava Dali, care transporta containere şi era încărcată la capacitate maximă, s-a izbit de un picior de sprijin al Podului Francis Scott Key pe 26 martie. Șase persoane și-au pierdut viața.
- Și Blinken vrea să construiască o „punte” de legătură ca să bage Ucraina în NATO. „Ucraina va fi parte a Alianței Nord Atalantice” – a spus Blinken la o întâlnire la Bruxelles. – care nu a dat și un termen pentru asta. Un lucru e cert – intrarea Ucrainei în NATO nu va fi pe agenda de zi la următorul Summit.
- Businessul din Asia – se mută în România. Compania asiatică Etron vrea să producă componente electronice pentru industria medicală. Etron Technology a închiriat 3.600 mp pentru producție în Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial cu un terminal cargo aerian din România. Fabrica din Oradea va avea o linie de producție cu testare și asamblare.
- Prinde avionul, fără să iei trenul! Circulația trenurilor spre și dinspre Aeroportul Henri Coanda va fi oprită în perioadă 9-11 aprilie între 9:00 – 14:00 pentru revizii tehnice, anunță CFR.
- Toate drumurile duc în… Bulgaria. Românii au fost cei mai numeroși turiști străini în sezonul de iarnă din Bulgaria. Țara vecină a înregistrat aproape 2 milioane de turişti din decembrie anul trecut – până la sfârșitul lui martie anul ăsta. Peste 60.000 au fost români.
Advertisment
Recomandări
Partenerii noștri