• S-a terminat șmecheria la Primăria Capitalei! Ciolacu vrea să mai scadă din atribuțiile primarului de București – și cere o lege pentru asta.
  • Prind suta mai ceva ca Lamborghini! Statele europene nu se mai întrec în bugete și armate. Acum ești cel mai tare în funcție de câți centenari ai!
  • Luvru se transformă în muzeu al sportului – înainte de Jocurile Olimpice! Te miști cum trebuie și capeți surâsul Monalisei!
  • Tic, tac – tic tac – se oprește TIKTOK, în America! Senatul vrea să scape total de aplicația care e văzută ca „spion național”.
  • Fie democrația și pătrată tot se întoarce ea odată. Republica Moldova e acuzată de Amnesty International că a încălcat drepturile omului ca să scape de sub papucul rusesc.
  • Numele tău de azi îl voi uita! Blestemul numelui Taylor Swift o urmărește pe o tânără din Scoția, o cheamă la fel ca pe cântareața care a fost aleasă personalitatea anului 2023. Dar asta nu-i aduce nicio bucurie, dimpotrivă, îi pune bețe în roate. Nu se poate angaja ca să facă bani pentru concertul adevăratei Taylor Swift.
  • Minivacanța de Paște vine cu bucurie dar nu și pentru hotelieri. Rezervările sunt sub așteptările lor. Cererea ar putea să crească pe ultima sută de metri şi în funcţie de starea vremii.
  • Primăria orașului Brașov va amenaja drumul dintre Pietrele lui Solomon și Poiana mică cu 62 de stâlpi de lumină – becurile nu o să afecteze animalele. Mulți dintre turiști preferă o plimbare prin natură spre Poiana Brașov – aleg să evite aglomerația de pe drumul principal. Proiectul o să coste peste un milion si jumatate de milioane de lei.
  • Peisajul din DUNE nu se potrivește cu cel din capitală. Proprietarii de mașini au avut parte de o supriză neplăcută în acestă dimineață după ce și-au găsit mașinile acoperite de un strat de nisip roșiatic. Marți a intrat pe teritoriul României o masă de aer cu praf saharian, dar astăzi vom scăpa de ea.
  • Aeroportul Internațional Delta Dunării din Tulcea modernizat prin fonduri europene a avut doar 300 de pasageri în 2023. Ministerul Transporturilor promite investiții noi – până acum proiectele rutiere și navale au depășit suma de aproximativ 600 de milioane de euro.
  • După 5 luni de tăcere, NASA a reușit să reia legătura cu sonda spațială Voyager 1. Aparatul trimitea mesaje eronate din cauza unui cip defect la computerul de bord. Voyager 1 este în prezent cel mai îndepărtat obiect creat de om – la 24 de miliarde de kilometri distanță de Pământ. Este atât de departe încât durează aproape 24 de ore ca semnalul să acopere distanța.
  • Compozitorul francez Jean-Michel Jarre a devenit primul pasager al mașinii zburătoare de la KleinVision – a finalizat două zboruri de test pe un aeroport din Slovacia. Luna trecută, KleinVision a vândut drepturile asupra tehnologiei pe care o folosește în mașinile lor unei companii din China.
  • Și… Tesla vrea să producă noi modele de mașini electrice, mai accesibile, la începutul anului următor. Elon Musk speră să înceapă producția chiar de anul acesta, nu la finalul lui 2025, cum era programat inițial. Tesla se grăbește acum ca să țină piept concurenței în creștere din partea producătorilor chinezi și a altor producători auto. Cel mai ieftin model în acest moment este Tesla Model 3, în valoare de 39,000 de dolari.
  • Primul contract de muncă al prințesei Diana este scos la licitație în Bristol la sfârșitul lunii. Jobul la care aplicase prințesa în mai 1979, era unul de bonă pentru agenția Solve Your Problem. Lady Diana i-a păcălit pe angajatori ca este majoră- ea avea 17 ani. Contractul o să ajungă la suma de 9.400 de euro.
  • „Primul” contract de muncă al Dianei, Prințesa de Wales, în care ar fi mințit în legătură cu vârsta sa, este scos la licitație. Lady Diana Spencer a completat formularul de înscriere pentru agenția de bona de elită Solve Your Problem Ltd în mai 1979.
  • Spotify a ajuns la un profit record de 1 miliard de euro după ce a concediat anul trecut 17% din angajați ca să reducă costurile. Aplicația a crescut datorită podacasturilor și cărților audio pe care le-a adăugat anul acesta. Spotify avea 615 milioane de utilizatori activi în primul trimestru, dintre care 239 erau abonați.
  • Dacă nu mai bate pe tabelă, Dinamo lovește pe teren. E a doua săptămâna la rând când un jucător de-al lui Dinamo accidentează grav un jucător advers. De data asta a fost rândul lui Romario Benzar de la FC Botoșani să ajungă la spital, după duelul cu dinamovistul Abdallah. Benzar a primit un picior în cap și a ajuns la spital cu o gaură adâncă.
  • Dupa 4 ani in care nu am mai auzit nici un vers nou de la BUG Mafia, Tataie, Uzi si Caddy au revenit cu o noua piesa – „Am zis ceva”, la care au colaborat cu Lexi Cali – vocea feminină. Partea și mai bună e că vine și un nou album – „Am zis ceva” e prima piesa de pe „Artă și Precizie”.
  • Google are grijă de informațiile tale când partajezi ecranul într-o ședință. Cu Android 15 o să ai o funcție care îți ascunde notificările, parolele, datele cardului sau alte informații importante când îți partajezi ecranul cu alte persoane. Unele aplicații nici nu o să mai poate fi pornite când ești în share screen.
  • Gata cu aplicațiile care împing conținutul prin algoritmi. Faceți loc pentru NoSpace, o aplicație făcută după modelul MySpace, dar pentru generația Z. Le va permite utilizatorilor să-și pună la curent prietenii cu tot ce fac: la ce se uită, ce mănâncă, ce citesc și ce muzică ascultă. Își vor putea selecta interesele ca să găsească persoane asemănătoare lor. NoSpace va face topul celor mai apropiați prieteni ai tăi, la fel ca „MySpace Top 8”. Peste 380 de mii de persoane sunt pe lista de așteptare, iar aplicația urmează să fie lansată vara aceasta.
  • Și Elon Musk își face aplicație pentru televizoarele smart. Aplicația se va numi X TV și va oferi conținut în timp real și integrare cu Inteligența Artificială. Anunțul, care nu precizează când va fi lansat serviciul, a fost făcut pe pagina CEO-ului X Corporation, Linda Yaccarino.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri