Ce au în comun Thomas Jefferson, Kevin din Home Alone și Brad Pitt în – Once Upon a Time in Hollywood?
Răspunsul e mac and cheese,  un clasic culinar cu o istorie brânzoasă. Rădăcinile macaroanelor cu brânză pot fi urmărite până în Roma antică, sub denumirea „de lasanis”, un preparat cu straturi de paste și brânză. Cu toate acestea, întruchiparea modernă pe care o cunoaștem și o iubim cu toții astăzi – a apărut în secolul al XVIII-lea în Europa. Thomas Jefferson este creditat cu popularizarea mac and cheese în Statele Unite. A introdus acest fel de mâncare în țara sa după ce l-a apreciat în timpul unei vizite de stat în Europa. Jefferson a servit chiar mac and cheese la o cină oficială de stat în 1802. Rețeta sa, găsită în notițele personale, folosea macaroane, brânză Parmezan și unt. De-a lungul timpului, macaroanele cu brânză au evoluat de la un lux de care se bucurau elitele la o mâncare de confort îndrăgită de toată lumea. 
Rețeta, în esență, este una simplă. Pastele gătite la perfecțiune al dente se completează- cu sosul cremos de brânză. Amestecul catifelat de brânzeturi precum cheddar, mozzarella și Gouda, transformă macaroanele într-un deliciu. Unele rețete moderne încorporează pesmet pentru un topping crocant, în timp ce altele adaugă ingrediente precum bacon, homar sau trufe. 

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri