E pufos, aromat și irezistibil. Azi îți vorbesc despre cinnamon roll, în traducere, rulou cu scorțișoară. Este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din întreaga lume, apreciat pentru combinația sa de aluat moale, umplutură dulce și glazură. Ce să mai, curcubeu pe cerul gurii.

În sezonul răcoros, e vedetă în social media. Un cinnamon roll, o cană de ceai și filmul tău preferat…cam așa arată toate videoclipurile postate pe TikTok. Chiar și Taylor Swift se laudă cu rulourile sale.

Sper că ești pregătit să-i descoperi povestea! desertul își are originea în nordul Europei, mai exact în Suedia, unde cinnamon rolls sunt cunoscute sub numele de „Kanelbullar”. Acolo, pe 4 octombrie, se sărbătorește Ziua Rulourilor cu Scorțișoară.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Rețeta clasică a evoluat de-a lungul timpului. În Suedia, desertul este savurat ca o gustare simplă, fără glazură, alături de o cafea în cadrul tradiției de „fika”, o pauză pentru socializare. Versiunea americană a Cinnamon Roll-ului conține un aluat mai moale, mai pufos și acoperit cu o glazură dulce și cremoasă.

Rețeta a fost adaptată de-a lungul timpului. Poate ai auzit și de Sticky Buns – o variație americană unde rulourile sunt acoperite cu nuci pecan și caramel. Sau ce zici de Pumpkin Cinnamon Rolls –și nu pot uita de Nutella Cinnamon Rolls.

Să ne întoarcem la clasic și să descoperim cum putem pregăti rulourile cu scorțișoară acasă. Pentru aluat ai nevoie de făină, lapte călduț unt topit, zahăr, 1 plic drojdie uscată, 1 ou și 1 praf de sare.Pentru umplutură: zahăr brun, scorțișoară măcinată și puțin unt moale.

Primul pas..Pregătirea aluatului: Amestecă laptele călduț cu drojdia și zahărul, lasă amestecul să stea 5-10 minute. Apoi, adaugă untul topit, oul și sarea. Încorporează făina și frământă până când aluatul devine elastic. Lasă-l la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.

Apoi Întinde aluatul într-un dreptunghi și unge-l cu unt moale. Amestecă zahărul brun cu scorțișoara și presară uniform pe toată suprafața aluatului. Rulează aluatul strâns și taie rulouri de 3-4 cm grosime. Apoi coace-le până devin aurii.

La final Amestecă zahăr pudră cu lapte, unt topit și esență de vanilie. Toarnă glazura obținută peste rulourile fierbinți și lasă-le să se răcească puțin înainte de a le servi. Simplu și gustos. Poftă bună!

Partenerii noștri