Este crocantă la exterior, moale și cremoasă în interior, iar gustul său bogat te cucerește instantaneu. Vorbim despre arancini, o delicioasă „bomba” italiană care a cucerit întreaga lume. Dacă ți-ai dat seama că este vorba despre o gustare siciliană, ai dreptate!

Arancini sunt bile de orez prăjite, umplute cu carne, brânză sau legume, cu o istorie ce datează din secolul al X-lea, pe vremea stăpânirii arabe asupra Siciliei. Numele provine de la cuvântul italian „arancia”, care înseamnă „portocală”, datorită formei rotunde și culorii lor aurii, care amintesc de fructul de portocal. Inițial, arancini erau preparate în stilul arabilor, fiind umplute cu carne și legume. Cu timpul, rețeta a evoluat și a fost adaptată, având acum mai multe variante, inclusiv cu sos de roșii, brânză, șuncă sau chiar pește. Există, de asemenea, variante vegetariene, cu legume sau ricotta.

Pregătirea arancini este un proces în mai mulți pași. Începe cu gătirea orezului, care trebuie să fie fiert într-un sos de roșii sau un bulion, astfel încât să capete o textură cremoasă. După ce orezul s-a răcit, se adaugă brânza și se amestecă bine. Următorul pas constă în formarea bilelor din orez, care sunt umplute cu un amestec de carne, legume sau mozzarella. Aceste bile sunt apoi trecute prin făină, ou și pesmet, și prăjite până când devin crocante la exterior și moi în interior.

Recomandări

CE TE SURPRINDE LA GRAMMY?
GALA GRAMMY E ȘI DESPRE MODĂ
CINE CÂȘTIGĂ PREMIILE GRAMMY?
CRYING HAPPY TEARS
CHATBOȚII PREIAU FLIRTUL PE TINDER
O LUĂM UȘOR?

Arancini sunt un adevărat simbol al bucătăriei siciliene și sunt de obicei servite ca aperitive sau gustări la petreceri și mese festive. Simple si gustoase asa că… poftă bună!

Partenerii noștri