„Scrierea, în fine, e o cușcă în care intrăm imediat, deja de la primul nostru rând.”
„La școală, comparațiile lui mă năuceam cu forța lor.” Elena Ferrante, „Între margini”, traducere de Cerasela Barbone, Anansi, Pandora M, 2024
Libertatea crează neplăceri. Dar te-aș întreba pentru cine? Și pentru asta îți deschid volumul „Între margini”. Pe Elena Ferrante știi că este mai greu să o arăți cu degetul. Numele său este un pseudonim al unui autor care își păstrează anonimatul. Probabil că este cel mai cunoscut scriitor al cărui nume real încă mai este tema lucrărilor de licență fără să fi fost încă aflat. Acum e momentul să afli care sunt reperele sale când se așează la masa de scris. Dincolo de povești, cărora, de altfel le aparține și libertatea ta în cel mai real mod.
„Munca mea, în realitate, se bazează pe răbdare” Elena Ferrante, „Între margini”, traducere de Cerasela Barbone, Anansi, Pandora M, 2024

Libertatea succesului

Romanul Prietena mea genială deschide Tetralogia Napolitană. Din acel punct faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformându-se în așa-numita „Febră Ferrante”. Este considerată una dintre cele mai puternice prozatoare contemporane. O stilistă desăvârșită, cu intuiție artistică ieșită din comun, ea a câștigat admirația mai multor scriitori celebri. Printre cei care și-au declarat admirația se numără Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud. James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson sunt criticii care au remarcat-o. La Editura Pandora M au apărut toate volumele Tetralogiei Napolitane: Prietena mea genială, Povestea noului nume, Cei care pleacă și cei ce rămân și Povestea fetiței pierdute, romanele Fiica ascunsă, Iubire amară, Zilele abandonului și Viața mincinoasă a adulților, volumul de interviuri, eseuri și confesiuni Frantumaglia, cel de articole-eseu Invențiile ocazionale, precum și cartea pentru copii Noaptea pe plajă. Povestea fetiței pierdute a fost nominalizată la Man Booker Prize (2016) și a primit Medalia de Aur pentru ficțiune în cadrul Independent Publisher Book Awards (2016). Romanul Fiica ascunsă a fost ecranizat în 2021, în regia lui Maggie Gyllenhaal, cu Olivia Coleman, Jessie Buckley și Dakota Johnson în distribuție.

Tetralogia Napolitană și Viața mincinoasă a adulților sunt ecranizate de HBO, respectiv de Netflix sub forma unor miniseriale, arată editura.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri