Cum i-a afectat starea de urgență pe proprietarii de cafenele și pe consumatorii de cafea

De când a început pandemia, Anca îşi prepară singură cafeaua în casă. Însă, de când s-au deschis terasele, Anca bea în fiecare weekend un cappuccino la cafeneaua ei prefarată.

Pentru că oamenii au preferat să-şi prepare cafea acasă, cafenelele au înregistrat, în starea de urgenţă, pierderi între 60% şi 80% din încasări.

Reporter: Spuneţi-ne cam cât de des beţi cafea, într-o zi?

Fabian Anca, consumator de cafea: În primul rând, dimineaţa. E startul! Şi… ne face ziua mai bună, mai frumoasă.

Reporter: În pandemie aţi băut mai multă cafea sau, din contră, mai puţină ?

Fabian Anca, consumator de cafea: Am băut mai puţină pentru că şi asa eram destul de anxioşi şi stresaţi.

Ce spun proprietarii de cafenele

Reporter: De câte kg de cafea are nevoie acest comerciant, pe lună, pentru a-şi îndeplini vânzările de cafea?

Tase Prodea, proprietar de cafenea: Păi, o medie de cafea, momentan, la momentul respectiv, este de 12-15 kg pe lună. Am început de la 4 kg pe lună şi am ajuns undeva la 12-15, şi sperăm să creştem undeva la 20-25 în viitorul apropiat.

Voicu Tiberiu, proprietar de cafenea: Mai mult le vor de acasă. Avem mai multe livrări pe partea de vânzări online.

Exit mobile version