- Lavinia Bejinariu: Durează mult, caligrafia se aseamănă destul de mult cu desenul, fiecare literă trebuie desenată atent
- Este nevoie de o hârtie specială pentru cerneală, de toc şi peniţă
- Pentru plic e nevoie de un sigiliu, ceară
Vorba zboară, scrisul rămâne. Iar Lavinia a redescoperit arta uitată a caligrafiei. Este medic rezident la Institutul de Psihiatrie Socola şi scrie frumos. La propriu.
A redescoperit caligrafia pentru că voia să se relaxeze. Și a transformat pasiunea într-o afacere.
Avem nevoie de o hârtie specială pentru cerneală, de toc şi peniţă. Iar dacă vrem să facem acest plic, avem nevoie de un sigiliu, ceară.
„O scrisoare caligrafiată de mână are această încărcătură emoţională deosebită. Simţim emoţia celui care a scris-o. Durează mult, caligrafia se aseamănă destul de mult cu desenul, fiecare literă trebuie desenată atent. Un cuvânt poate dura chiar şi un minut, iar astfel o scrisoare de o pagină se întinde pe câteva ore”, a spus Lavinia Bejinariu, medic rezident.
Lavinia a scris o carte de caligrafie, iar acum le predă ore începătorilor. Ana, dintre cursante, s-a interesat de caligrafie după ce și-a pierdut job-ul.
„Pe parte profesională, în ceea ce făceam eu se îmbină foarte bine şi de asta am ales să mă dezvolt pe partea aceasta. Tot timpul vor fi cereri de a scrie un place card sau o invitaţie. Îţi sporeşte răbdarea, atenţia”, a spus Ana Tînjală, cursantă.
În funcţie de numărul de ore, de stil şi hârtia folosită, poți plăti pentru o scrisoare și 300 de lei.