- Cercetătorii au creat o rețea neuronală artificială pentru comunciare.
- OpenAi are un instrument care poate clona o voce în 15 secunde.
- OpenAi nu vrea să lanseze public instrumentul care clonează voci.
- DNSC a lansat un ghid anti-deepfake.
Roboții nu mai au nevoie de noi ca să aibă cu cine vorbi. Pot să vorbească între ei și nu doar prin coduri de programare.
Cercetătorii din Geneva au reușit să facă dintr-un simplu laptop o rețea neuronală pe care Inteligențele Artificiale o folosesc ca să vorbească între ele. Ca să ajungă aici, cercetătorii au creat prima dată o simulare a parții stângi a creierului care se ocupă de interpretarea limbajului.
După, au făcut și o rețea neuronală artificială care articuleze cuvintele. După ce au creat prima rețea neuronală, nu și-au mai bătut capul. Au pus-o să le învețe și pe altele cum să comunice.
Dar nu toate Inteligențele Artificiale au dreptul să vorbească.
OpenAI a făcut un instrument A.I. atât de bun încât a hotărât că nu trebuie să îl lanseze public, conform The Guardian. Instrumentul poate să cloneze o voce în 15 secunde și OpenAi crede că e mult prea periculos să ajungă la oameni într-un an plin de alegeri.
De frica deepfake-ului știu și românii. Tocmai de asta, Directoratul Național de Securitate Cibernetică a lansat un ghid anti deepfake. Când te uiți la un clip ai grijă să nu lipsească umbre sau să nu aibă reflexii prea puternice. Atenție și la ce zice omul din clip. Inteligența Artificială nu se pricepe să pronunțe bine literele b, m și p.