- Andreea Perju a fost invitată, luni, în cadrul emisiunii „Ochii pe Mine!”.
- Andreea Perju: Nimeni nu poate să vorbească despre business-ul tău mai sincer decât o faci tu.
- Andreea Perju: În România, cel puțin, există chestia asta, a fi patron înseamnă a fi șef, să nu faci nimic.
Andreea Perju: Businessul meu e foarte autentic și foarte personal. Nu gândesc ca un manager adevărat. Sunt acolo implicată 1000%. Am o osterie italienească. (…)Este un domeniu în care am intrat acum 6 ani cu 0 experiență, cu niște aripi foarte mari că mi se părea că e foarte simplu, dar horeca este un domeniu extrem de complicat. După primul an am fost pe punctul de a închide.
Advertisment
Andreea Perju: Am învățat că nu există nu se poate, există nu vreau.
Andreea Perju: Nimeni nu poate să vorbească despre business-ul tău mai sincer decât o faci tu.
Recomandări
Andreea Perju: „În România, cel puțin, există chestia asta, a fi patron înseamnă a fi șef, să nu faci nimic”
„Eu nu sunt genul ăsta. M-a ajutat și actoria, m-a ajutat și faptul că am făcut sport și atunci eu mă implic oriunde e nevoie de mine. Și am făcut de la ospătărie, spălat vase, desfundat chiuvete, tot ce vrei tu. Am învățat să fac cafele, am învățat să deschid casa, am învățat să închid casa, am învățat foarte multe lucruri noi. Și în două luni am reușit să nu mai aduc niciun ban de acasă. Și din momentul acela, acel restaurant a început să funcționeze, dar în primii trei ani jumătate eu nu mi-am luat mâna de pe el.”
Andreea Perju: Două zile pe săptămână eu eram ospătăriță în propriul meu restaurant.
Andreea Perju: Când vrei să îți faci un business trebuie să fii 100% implicat, altfel șansele să dai greș sunt aproape de 100%.
Andreea Perju: A fost super greu (n.r. – cu pandemia), este în continuare.
Andreea Perju: „Gândește-te că, pe noi, statul român, adică ba ne închide, ba ne deschide!”
„Ajutorul de la stat a fost infim pentru ceea ce am trăit noi. De ce spun asta? Pentru că am 14 angajați, am avut o dorință să nu le scad salariile și nu e simplu. Dar gândește-te că nouă statul român, adică ba ne închide, ba ne deschide, ba iar ne închide, ba suntem în carantină, este un haos total și avem aceleași dări lunare. (…) E foarte greu ce se întâmplă, eu mă bucur că am reușit datorită clienților. Chiar cred că fidelitatea clienților m-a ajutat să-l țin pe o linie de plutire (n.r. restaurantul).”
Andreea Perju: Sunt foarte multe fete care au impresia că social media este doar despre creme, primit cadouri, colete ș.am.d. Eu nu cred asta. Pentru mine acest social media este o responsabilitate.
Andreea Perju: Oamenii au nevoie de subiecte reale, de substanță.
Andreea Perju: Ce fac eu la fiecare postare a mea este ca ce există sub poza aleasă să fie un subiect care are legătură cu viața mea.
Andreea Perju: Ideea de influencer, din punctul meu de vedere, nu este asta cu „hello, good morning”. Așa și? „how are you today? Fine. (…) Nu trăiesc pentru like-uri.
Andreea Perju: Mi-am făcut acest Facebook, orice părere pui, a ta, personală, dacă un om rezonează cu părerea ta sau îi deschizi mintea, ochii, într-un fel înseamnă că l-ai influențat într-o mai mică sau mai mare măsură.
Andreea Perju: Eu, de exemplu, am mers foarte mult pe partea asta de ale face pe mame să înțeleagă că în momentul în care au devenit mame nu înseamnă că viața lor s-a terminat. Cred că primesc peste 100 de mesaje pe zi de la femei care îmi spun că mă ascultă de mult timp și e adevărat că e foarte greu să-mi găsesc timp și pentru mine. (…) Și despre asta vorbesc, despre cum reușești să te redescoperi ca femeie după ce ai făcut un copil sau câți vrei tu.
Andreea Perju: Eu mai mult am fost actriță de film și televiziune, am făcut și ceva teatru, dar, pentru teatru ai nevoie de foarte mult timp. Eu, în postura în care sunt acum, nu îmi permit ca două luni cât se repetă pentru o piesă de teatru să-mi iau angajamentul că în alea două luni nu se va întâmpla nimic și eu o să pot să fiu acolo în doi timp la repetiții. Dar mi-e foarte dor de teatru.
Andreea Perju: „După ce a început toată nebunia asta, am avut o perioadă destul de anxioasă”
„Ce se întâmplă acum este că fetițele teoretic merg la școală fizic, dar dacă apare un caz într-una dintre clase, stau acasă, iar online. Și cel mai greu mi-a fost când una rămâne la școală fizic și una în online. (…) Am noroc cu soțul care mă ajută foarte mult, mai am noroc cu bunicii care din când în când dacă le cerem ajutorul…și pe lângă asta avem o doamnă minunată care ne ajută foarte mult. Reușim cumva să ne împărțim. Socoteam cu soțul meu că marțea și joia trebuie să luăm unul dintre copii de 6 ori. De trei îl ducem undeva și de trei ori îl aducem. Școală, engleză și baschet. Du copilul, ia copilul.(…) Nu e simplu deloc. Dar am reușit să ne adaptăm. După ce a început toată nebunia asta, am avut o perioadă destul de anxioasă, la început.”
Partenerii noștri