În emisiunea de miercuri, Marius Tucă l-a avut invitat pe președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. El a vorbit despre efectele educației online asupra elevilor și asupra unei întregi generații. De asemenea, el a subliniat că în biserici sunt respectate toate normele, iar oamenii ar trebui lăsați să se roage în lăcașele de cult.

Președintele Academiei Române a spus, la „Marius Tucă Show” că „globalizarea e un fenomen care a fost gândit prost. A șters orice formă de identitate. Ideea de a uniciza obiceiurile, tradițiile s-a întors împotriva inițiatorilor”.

Ca să faci o națiune, e nevoie și de munca intelectualilor. Elitele pot da o directivă, dar cursul trebuie să fie unul organic. Lumea pe care au gândit-o s-a dovedit un castel de nisip și totul se întoarce împotriva lor”, a spus Ioan Aurel Pop.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Referitor la pandemie, academicianul a afirmat că există riscul să se devolte o psihoză.

„Oamenii cred că suntem în fața unei catastrofe și nu avem cum sa mai ieșim din asta. Eu nu aș numi-o pandemie, ci epidemie. Să nu ne imaginam ca suntem singurii care poarta masca”, a spus Ioan Aurel Pop.

În privința restricțiilor impuse în biserici, el a spus că în lăcașele de cult „nu e atât de multă indisciplină cum este în sala de jocuri sau la vot”.

„Nu mi se pare corect să mă împiedice să aduc o lumânare sau să aduc un buchet de flori pe mormântul celor dragi. În biserică sunt niște oameni foarte ordonați. Biserica este o instituție ierarhizată. Preoții pot fi și soldați și pot păstra ordinea. Credința și biserica nu sunt niște lucruri pur lumești. Biserica ține de esența noastră”, a subliniat președintele Academiei Române.

Partenerii noștri