• Ciocănitoarea cu cioc de fildeș, despre care se credea că a dispărut, ar putea supraviețui într-un număr necunoscut.
  • O astfel de specie a fost identificată într-o pădure din Louisiana.
  • Geoffrey Hill, ornitolog la Universitatea Auburn, crede în autenticitatea imaginilor.

Cercetătorii au publicat înregistrări video și fotografii care ar arăta o specie rară de ciocănitoare cu cioc de fildeș care zbura într-o pădure din Louisiana, scrie Fox News. Oficialii guvernamentali au declarat că vor lua o decizie finală în acest an cu privire la dispariția acestor păsări.

Imaginile au fost realizate de la distanță cu ajutorul unor drone și camere de luat vederi care oferă indicii că această ciocănitoare ar putea exista, la aproape 80 de ani de la ultima apariție convenită, în Louisiana.

Mai mulți experți au susținut imaginile văzute și consideră că specia aceasta continuă să existe din 1944. Aceștia au cerut guvernului să renunțe la propunerea de a radia, așa-numita Pasărea Domnului, întrucât există dovezi cu privire la supraviețuirea lor.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Sursă: Fox News

Cu toate acestea, alți experți au respins noile cercetări ca fiind neconcludente, inclusiv un om de știință care a spus că unele dintre imagini arată în mod clar un alt tip de ciocănitoare pe care mulți amatori o confundă cu ciocănitoarea cu cioc de fildeș.

„Ultima dată când o astfel de specie de ciocănitoarea a fost fotografiată ar fi fost în jurul anilor 1930, dar este cu adevărat extraordinar dacă ele încă ar exista”, a declarat Mark Michaels de la Project Principalis.

Cercetătorii au colectat, de asemenea, înregistrări audio ale ciocănitorilor, iar majoritatea membrilor echipei de căutare au analizat dovezile, declară Michaels și autorul principal al studiului, Steven Latta, de la Observatorul Național Independent din Pittsburgh.

„Toate caracteristicile de zbor sunt în concordanță cu ciocănitoarele cu ciocârlie, dar nu cu ciocănitoarele cu cioc de fildeș”.

O ciocănitoare cu ciocul de fildeș pare greu de ratat, cu o anvergură a aripilor de 30 de centimetri și un sunet care amintește de un claxon de bicicletă. Cu toate acestea, habitatul preferat al acestei păsări este reprezentat de pădurile dense, care pot fi greu de parcurs de către oameni. Multe dintre aceste zone au fost exploatate la începutul secolului trecut, iar cea mai recentă observație convenită a fost în 1944.

Au fost depuse mai multe declarații prin care s-a raportat existența lor, dar nu suficiente întrucât oficialii federali au declarat în 2021 că nu există nicio dovadă obiectivă a existenței continue a păsării. După ce Proiectul Principalis a publicat primele rezultate ale activității sale anul trecut, Serviciul de Pescuit și Faună Sălbatică al SUA au amânat declarația de extincție.

Michael Collins, om de știință la Naval Research Laboratory, a declarat că înregistrările video arată o ciocănitoare, dar mai mică ca dimensiune, ci nu o ciocănitoare cu cioc de fildeș. Collins a publicat numeroase lucrări despre ciocănitoarele cu cioc de fildeș și susține că le-a văzut el însuși în ultimul deceniu în zona Pearl River, de-a lungul graniței dintre Louisiana și Mississippi.

Citește și:

FOTO|VIDEO. Harrison Ford, „emoționat până la lacrimi” la primirea distincției Palme d’Or în cadrul Festivalului de la Cannes

Liderii G7 participă la „summitul ordinii mondiale”. SUA va impune noi restricţii în privința transporturilor rusești

Coreea de Sud şi Coreea de Nord se vor confrunta în calificările la fotbal feminin pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Partenerii noștri