- Capitala japoneză Tokyo este cel mai bogat oraș din lume, cu un PIB de 1.69 trilioane de dolari în 2014.
- Odată cu progresul tehnologiei, orașele devin mai mari și mai sofisticate.
- Zgomotul traficului, poluarea, aglomerația și ambuteiajul de dimineață sunt doar câteva dintre problemele pe care orașele viitorului le au de rezolvat.
Viitorul omenirii va fi în orașe căci acolo se concentrează bogăția multor state, iar marile țări ale lumii se mândresc cu zone urbane înstărite. A fost realizat un top al celor mai bogate orașe din lume și care sunt cele mai mari orașe din lume din punct de vedere economic.
Este vorba de orașe care au PIB-uri mai mari de un trilion de dolari, primele zece orașe având PIB-uri mai mari de 0,5 trilioane de dolari.
Capitala japoneză Tokyo este cel mai bogat oraș din lume, cu un PIB de 1.69 trilioane de dolari în 2014.
New York City este cel mai mare oraș din emisfera vestică și este al doilea cel mai bogat din lume, cu un PIB în valoare de 1,56 miliarde de dolari.
Los Angeles este al doilea cel mai bogat oraș din SUA și se situează pe locul trei la nivel mondial, cu un PIB ce atinge 866 miliarde de dolari. Urmeaza Londra, Paris, Chicago, Seul, Osaka, Sao Paulo, Rin-Ruhr.
De ce aleg oamenii să trăiască în marile orașe
Oamenii tind întotdeauna să aleagă orașele în care să locuiască. Acest lucru se datorează prezenței unei posibilități mai mari de a beneficia de servicii și facilități îmbunătățite și, prin urmare, de a se bucura de o calitate mai bună a vieții.
În special pentru cei care caută oportunități mai bune în viață și realizează mai multe în domeniile care îi interesează. Odată cu progresul tehnologiei, orașele devin mai mari și mai sofisticate și se deschid din ce în ce mai multe oportunități către un viitor mai luminos și mai fericit.
Zgomotul traficului, poluarea, aglomerația și ambuteiajul de dimineata, sunt doar câteva dintre problemele pe care orașele viitorului le au de rezolvat.
Mai pot apărea si zone de tip ghetou unde sunt izolați saracii, iar asta duce si la aparitia delincvenței. Pentru toate acestea există însa politici sociale care pot diminua problemele, așa cum vedem în multe orașe din Europa.