Sărutul de la miezul nopții și alte obiceiuri de Revelion despre care nu știai

Tradițiile de Revelion pot fi foarte diferite de la o țară la alta. Există multe obiceiuri de Anul Nou care se bazează adesea pe superstițiile oamenilor și care au devenit în zilele noastre o tradiție.

Sărbătorirea începutului de an la 1 ianuarie se face abia de patru secole, când Papa Grigore al XIII-lea a declarat acest lucru în toate țările catolice, una dintre ultimele care a adoptat calendarul a fost Rusia, în mod curios a fost una dintre primele măsuri adoptate de comuniști după revoluție. Dar acum haideți să vedem cum este sărbătorit în toată lumea!

Cei doisprezece struguri în Spania

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute tradiții populare din Spania, care se desfășoară înconjurați de familie și prieteni, sărbătorind ultima noapte din an și întâmpinându-l pe cel următor prin consumul a doisprezece struguri la miezul nopții. Acest obicei, care s-a răspândit în întreaga Spanie, și devine din ce în ce mai popular în diferite părți ale lumii, sărbătorește abundența, prosperitatea și norocul pentru anul care urmează să înceapă.

Credința populară spune că cei doisprezece struguri „norocoși” au început să fie consumați pe scară largă în Spania în noaptea de Anul Nou din 190. În acea perioadă, înalta burghezie a copiat obiceiul francez de a organiza petreceri private de Revelion la care se bea șampanie și se foloseau struguri ca aperitiv.

Sărutul de la miezul nopții în Statele Unite

Una dintre cele mai cunoscute tradiții din SUA, deși originea acestui ritual nu este cunoscută cu exactitate, există explicații pentru toate gusturile, una dintre cele mai curioase plasează datina în epoca romană, în timpul festivalului Saturnalia, cu o dată apropiată de Anul Nou și unde toți participanții se sărutau. Superstiția spune că dacă nu te săruți imediat după ora 12:00 vei avea parte de 365 de zile de singurătate.

Este o tradiție adânc înrădăcinată care, potrivit unui studiu realizat de Washington Times, afirma că două treimi din populația SUA se așteptau să se sărute cu cineva de Anul Nou și doar 10% dintre ei nu se așteptau să poată îndeplini tradiția. Sărutați mult în această seară!

Sunetul clopotelor în Japonia

Clopoțeii din Japonia nu sunt ca cei din Plaza del Sol din Madrid, ci sunt cunoscuți sub numele de „Joya no kane” și sunt sunați în mănăstirile budiste, pentru a pune capăt păcatelor care populează mintea umană, cum ar fi furia, invidia și dorința… știți câte sunt în total? 108, nu mai puțin! Ar fi bine să nu mănânce câte un strugure pentru fiecare clopoțel, ce chin!

Spargerea farfuriilor la ușă în Danemarca

Tradiția spune că după cina de Revelion trebuie să spargem vasele. Vesela este aruncată pe ușile celor dragi, care sunt încântați de această acțiune, întrucât reprezintă afecțiune și semne de bun augur pentru anul care vine.

O altă tradiție din această țară este ritualul de a sări de pe un scaun la ora 12. Se spune că această tradiție aduce noroc tuturor celor care o fac, așa că nu este neobișnuit să vezi tineri și bătrâni deopotrivă cocoțați pe mobila din casele lor pentru a atrage cât mai mult noroc.

Vopsirea ușii în roșu în China

Chinezii au un mod unic de a sărbători Anul Nou, fiecare ușă de la intrare este vopsită în roșu și simbolizează fericirea și norocul. Pe străzi se sărbătorește cu parade de dragoni și focuri de artificii, care alungă spiritele rele. Cuțitele sunt, de asemenea, puse deoparte pentru a împiedica pe cineva să se taie, deoarece acest lucru ar putea aduce ghinion în noul an.

Măturatul și mersul prin casă cu o valiză în Chile

În țară poți găsi mai multe tradiții, dar una dintre cele mai ciudate este să mături casa în timpul nopții pentru a o curăța de energii și vibrații rele… Și astfel să începi noul an cu totul curat!

O altă tradiție pentru cei care vor să călătorească în timpul anului este să ia o valiză și să se plimbe cu ea prin casă.

Aruncarea apei în Uruguay

Așa este, în Uruguay este o tradiție să arunci o găleată cu apă pe fereastră în ultima noapte din an. Se pare că, dacă faci acest lucru, vei speria toate lucrurile rele care ar putea fi în casă și o vei umple cu energie bună pentru a începe anul 2021 cu dreptul.

Consumul unei cantități mari de linte în Italia

Știți unde se mănâncă linte de Revelion în loc de struguri? Da, în Italia! Se mănâncă niște prăjituri, plăcinte sau o farfurie bună de linte, dar numai linte și cu cât mai multă, cu atât mai bine, pentru că în Italia „dacă vrei să le mănânci, mănâncă-le, iar dacă nu, lasă-le” nu funcționează, aici sunt un simbol al bogăției și prosperității. Este un lucru care se face foarte des și în Brazilia.

În multe țări, lintea simbolizează banii și bogăția. În Columbia, trebuie să ne umplem buzunarele cu linte, în timp ce în Italia se mănâncă în mod tradițional un mușchi de porc cu linte. În Statele Unite, lintea se consumă și sub formă de supă.

Lenjerie intimă roșie în România

În multe țări, această tradiție devine din ce în ce mai populară. Să porți lenjerie intimă nouă pentru a începe anul, de obicei de culoare roșie pentru a atrage dragostea.

Ceea ce se poartă pe sub haine în noaptea de Anul Nou este, de asemenea, important și în alte țări. În Brazilia, precum și în Italia și Chile, se spune că cei care poartă lenjerie roșie în timpul nopții de sfârșit de an se pot aștepta la o mare fericire în dragoste.

Zeița mării în Brazilia

Una dintre cele mai tipice tradiții braziliene este însă aceea de a merge pe plaja Copa Cabana și, după focurile de artificii, este onorată zeița mării, Lemanjá. Se împart cadouri, cum ar fi brățări și coliere, se aruncă flori și toate acestea în timp ce sar valuri, în total șapte.

Jocurile de noroc în Grecia

Pentru greci, trecerea dintre ani este un moment de fericire. În ajunul Anului Nou, ei joacă cărți, poker sau alte jocuri de noroc cu familiile lor. Dar ei nu joacă doar pentru distracție, ci și pentru pariuri. Câștigătorul este fericit nu doar pentru victoria sa, ci și pentru că înseamnă că va avea un an plin de noroc și bani!


Exit mobile version