• Greta s-a lăsat hipnotizată la dentist pentru a scăpa de frica de ace.
  • În România, foarte puţini dentişti practică această metodă.
  • Hipnoza ajută mintea şi corpul să se relaxeze.
  • Dr. Lorelei Nassar: „Hipnoza nu înseamnă lipsa anesteziei, este o tehnică ajutătoare”

Gretei îi este teamă de acele de anestezie şi de freza dentistului. Ca să o ajute să scape de teamă, medicul Lorelei Nassar i-a propus hipnoza, ca metodă de relaxare. Specialistul a învăţat-o la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tel Aviv.

Greta n-a stat pe gânduri. Îţi spune că a auzit de noul concept de psiho dentistry, care îi ajută pe cei cu frică de dentist. Pacientul intră într-o stare de transă plăcută, în care medicul reuşeşte să îi alunge încordarea.

Este vorba despre reacţia corpului la gândul nostru, i-a spus medicul Nassar. E ca atunci când vorbim despre lămâi: ne lasă gura apă. Orice gând generează o acţiune în organism.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Am avut experienţe cu dentişti, medici, şi mereu mi-a fost frică, şi având o pregătire înainte prin hipnoză mi se pare mult mai relaxant”, afirmă Greta, pacientă.

„Asta înseamnă psiho dentistry, never treat a stranger ( niciodată nu trata un străin), raportarea la om ca un întreg. Pur şi simplu se eliberează, se relaxează, le vezi mimica, faţa se linişteşte, postura se linişteşte”, a explicat Doctorul Lorelei Nassar, chirurg stomatolog care practică hipnoza medicală.

„În cazul în care a fost o experienţă trecută dureroasă, desigur că frica se va instala automat. Prin hipnoză ajutăm la detensionarea fizică şi psihică, la detaşarea de emoţiile negative”, a explicat Keren Rosner, psiholog.

Partenerii noștri