- Chef-ul austriac W.J.Puck și bucătarii Eric Klein și Max Farina sunt specialiștii Oscar în menu.
- Floricelele de porumb de lux au trufe și praf de aur dar poți alege și Oreo de lux.
- Nu mai puțin de 5.000 de premii Oscar de ciocolată poleite cu aur de 24 de karate sunt gata
Pe 10 martie are loc cel mai important eveniment din industria cinematografică. Pregătirile pentru cea de-a 96-a ediție a Premiilor Oscar sunt pe ultima sută de metri la Dolby Theatre, în Los Angeles. Colegul meu, RĂzvan Țupa, autor citEști, este lângă mine ca să îți facă poftă de film.
Se anunță un meniu de 5 stele. Autorul este un chef austriac, Wolfgang Johannes Puck, în vârstă de 74 de ani. Atât veganii stricți cât și carnivorii devotați ar trebui să fie mulțumiți de maestul culinar. Acesta este deja la cea de-a 30-a cină Oscar pregătită. Anul acesta nu lipsesc din menu pizza și cartofii prăjiți dar nici burgerul. Puck a lucrat cu bucătarul Eric Klein. El transformă în mâncăruri de lux floricelele de porumb, într-o variantă cu trufe și praf de aur. Pe listă mai ai friptură tartar coreeană cu orez și deserturi luxoase. Aici ai avea parfait de șampanie cu flori de soc și spumă de zmeură. Bucătarul Max Farina e specializat în mâncare italienească așa că pe lista lui sunt Risotto cu ciuperci sălbatice și trufe negre. Poți alege și paste cu sos ragu de vită și lasgana vegetariană și vegană.
Oscarul de ciocolată e poleit cu aur de 24K
Pentru că te-am văzut reacționând la varianta de lux a floricelelor îți spun că poți să alegi și Oreo de lux (cu dulce de leche sau alune), ca și mici premii Oscar de ciocolată poleite cu aur de 24 de karate, nu mai puțin de 5.000 de bucăți ar fi gătite. Dar gustul mâncării nu e cine știe ce fără să te las să savurezi aromele cinematografice ale premiilor din 2024.
Cum spune discursul ales dintr-unul dintre filmele nominalizate de Academia Americană de Film pentru pormovarea festivității: Ești în perioada întunericului… înainte ca lumina și înțelepciunea să te găsească. Trebuie să o străbați și când vei fi pe partea cealaltă o să fii recunoscător pentru aceste momente”.