- Platformele Meta vor permite utilizatorilor din unele țări să posteze conținut care să îndemne la violență împotriva soldaților ruși în contextul invaziei din Ucraina.
- Aceasta vine într-o modificare temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură.
- De asemenea, compania de socializare permite temporar unele postări care îndeamnă la moartea președintelui rus Vladimir Putin.
Platformele Meta vor permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să posteze conținut care să îndemne la violență împotriva rușilor și soldaților ruși în contextul invaziei din Ucraina, potrivit unor e-mailuri interne consultate joi de Reuters, într-o modificare temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură, notează Reuters.
De asemenea, compania de socializare permite temporar unele postări care îndeamnă la moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexander Lukașenko, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conținut.
„Ca urmare a invaziei rusești din Ucraina, am permis temporar forme de exprimare politică care în mod normal ar încălca regulile noastre, cum ar fi discursuri violente precum „moarte invadatorilor ruși”. În continuare nu vom permite apeluri credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.
Apelurile la moartea liderilor vor fi permise dacă nu conțin alte ținte sau dacă nu au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, se arată într-un e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea la violență.
În ce țări este permis acest limbaj
Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență la adresa soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail.
În e-mailul trimis recent moderatorilor, Meta a evidențiat o modificare a politicii sale privind discursul de ură care se referă atât la soldații ruși, cât și la ruși în contextul invaziei.
„Emitem o permisiune în spiritul politicii pentru a permite discursuri violente T1 care, altfel, ar fi fost eliminate conform politicii privind discursul de ură atunci când: (a) vizează soldații ruși, cu excepția prizonierilor de război, sau (b) vizează ruși atunci când este clar că contextul este invazia rusă în Ucraina (de exemplu, conținutul menționează invazia, autoapărarea etc.)”, se arată în e-mail, adaugă Reuters.
„Facem acest lucru pentru că am observat că, în acest context specific, „soldații ruși” sunt folosiți ca un proxy pentru armata rusă. Politica privind discursul de ură continuă să interzică atacurile împotriva rușilor”, se arată în e-mail.