Chirurgia estetică este percepută adesea ca fiind folosită mai ales de către femei. Însă chirurgii spun că există foarte mulți bărbați care apelează la faloplastie pentru a-și modifica lungimea, circumferința sau glandele organului genital.
Popularitatea procedurilor de faloplastie este în creștere de câțiva ani și în Romania, însă nu se știu multe despre motivațiile și caracteristicile psihologice ale bărbaților care solicită astfel de proceduri.
Advertisment
Ce considerente psihologice pot sta la baza solicitărilor de faloplastie îți spunem în rândurile de mai jos.
În 2018, o echipă de la universitatea australiană Monash a intervievat 25 de australieni cărora li se efectuaseră intervenții non-invazive de mărire a organului penian în perioada 2017-2018. Participanții la studiu erau de profesii și vârste diferite, cel mai tânăr având 23 de ani, iar cel mai în vârstă, 69 de ani.
Recomandări
Studiul a concluzionat că principalul motiv pentru care majoritatea acestor participanți apelase la o intervenție de mărire a organului penian era dorința de a-și îmbunătăți stima de sine. De asemenea, studiul a stabilit și faptul că participanții erau preocupați de modul în care această dimensiune îi făcea să fie percepuți de către ceilalți bărbați.
Rezultatele unui chestionar publicat în 2022 în Aesthetic Surgery Journal au indicat că printre motivațiile bărbaților care făcuseră o intervenție de mărire a organului penian se numărau îmbunătățirea încrederii în sine, schimbarea dimensiunii/aspectului organului, funcția/plăcerea sexuală, sentimente de nesiguranță și probleme medicale. Îmbunătățirea încrederii în sine a fost motivația cea mai frecvent invocată de către participanții la chestionar.
Bărbații apelează la intervenții de faloplastie pentru că:
- sunt nemulțumiți de dimensiunea organului penian
Această dimensiune se încadrează de multe ori în intervale normale, ceea ce arată că unii bărbați cred că dimensiunea medie a organului penian este mai mare decât îl are în realitate majoritatea bărbaților. Dimensiunea medie este de 12-15 centimetri în stare erectă, respectiv 10-12 centimetri în stare relaxată.
- sunt afectați de micropenie
Circa 6 bărbați din 1.000 suferă de micropenie, adică au un penis mai mic de 7 centimetri în stare erectă. Această malformație congenitală apare atunci când un copil de sex masculin nu primește suficient testosteron, hormonul sexual masculin, înainte de naștere. Micropenia poate fi tratată, însă doar în timpul copilăriei. Un micropenis afectează grav calitatea vieții, fiind o sursă permanentă de stres, anxietate și depresie. Bărbații afectați de acest sindrom au de cele mai multe ori nevoie și de asistență psihologică alături de operația de mărire a organului penian.
- vor să aibă mai multă încredere în propria persoană
Pentru mulți bărbați, un organ penian de dimensiune mai mică decât cea dorită înseamnă lipsă de încredere în propria persoană, masculinitatea și performanța sexuală. O intervenție de faloplastie le îmbunătățește imaginea despre sine, ajutându-i să se bucure de mai multă satisfacție în viața intimă.
Dacă vrei să îți mărești organul penian, asigură-te că o faci la o clinică certificată, cu medici profesioniști, care să îți răspundă la toate întrebările adresate înainte de procedura.
Clinica ultra-modernă Cosmedica îți pune la dispoziție cele mai recente tehnici de mărire a organului penian, realizate de medici cu experiența și expertiza necesare efectuării acestui tip de intervenții în condiții de maximă siguranță și confort.
Partenerii noștri