Unde mănânci în vacanță? Cele mai vechi restaurante din lume și poveștile lor

Lumea gastronomiei, a restaurantelor și a timpului petrecut în societate au fost dintotdeauna puncte de interes pentru umanitate. În timp ce anumite embleme ale societății, localuri recunoscute, au dispărut, altele și-au menținut forma, sau măcar numele, în timp.

Stifskeller, între Faust și Mefisto

Cel mai vechi restaurant din lume, rămas deschis până în prezent, este Stiftskeller St. Peter din Salzburg. Datarea acestui local, în documentele oficiale, este legată de anul 803. Cu stilul baroc impregnat pe pereții locantei actuale, legenda povestește despre întâlnirile dintre Faust și Mefisto ce aveau ca punct reper acest restaurant.

Hemingway are masă permanentă la Botin

„Botin”, restaurantul preferat al lui Hemingway, este cel mai longeviv local, ce a funcționat fără întreruperi din 1725 și până în prezent. Acesta este cunoscut pentru rețetele sale de „cochinillo” (purcel de lapte prăjit), dar și „cordero asado” (friptura de miel la cuptor). Restaurantul este plin de povestioare și legende, printer care și aceea că Goya ar fi lucrat ca spălător de vase în bucătăria localului.  Dacă vrei să alegi acest restaurant drept loc de cinat, vei avea o experiența unică în care, pe lângă mâncat, poți vizita partea de muzeu, atestată de Cartea Recordurilor.

Butoiul de Aur este emblema Sibiului

Cel mai vechi restaurant din România este „Butoiul de Aur” din Sibiu. Acest local este în funcțiune din 1542 și servește clienții până în prezent într-o clădire cu arhitectură medievală. Și pentru că toate aceste localuri, pline de istorie, sunt încărcate de legende, „Butoiul cu Aur” se leagă strâns de Mihai Viteazu.

Cafeneaua lui Carol, loc de „rendez-vous”

Nici Bucureștiul nu scapă de istoria restaurantelor vechi . Cafeneaua Veche, locul de întâlniri al Regelui Carol al II lea, este unul dintre cele mai vizitate restaurante ale capitalei. Acest loc se plasează în legătură cu I.L. Caragiale, dar și cu Eminescu.

Exit mobile version